BANG! CURATED BY ARNE HUYSMANS, KARLIEN TORFS & ALEX DEFORCE

KULTUURKAFFEE PRESENTS:

BANG! FESTIVAL

 CURATED BY Arne Huysmans, Karlien Torfs & Alex Deforce

TRAVELLING ARTS FESTIVAL #7

15.11 - 13.12.18 - BRUSSELS

 

Curators

Arne Huysmans °1990

Bezieler en artistiek coördinator van de creatieve werkruimte en muziekvenue: VOLTA. Tijdens zijn studentenjaren aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en als muzikant bij verscheidene bands (o.a. Winterslag, Carrasco), ondervond Arne aan den lijve het nijpend tekort aan Brusselse podia die speelkansen tussen het professionele en het niet-professionele circuit aanbieden. Anders gezegd: de springplank die jonge muzikanten de mogelijkheid geeft om door te kunnen groeien. Zodoende stampte Arne Huysmans in september 2017, samen met Flor Huybens en een handvol vrijwilligers, VOLTA uit de grond. VOLTA biedt een plek én begeleiding voor musici in Brussel aan de hand van artist residencies, repetitieruimtes, masterclasses, concerten, enz. VOLTA verhuisde onlangs van zijn eerdere locatie in de Voltastraat te Elsene naar hun nieuwe plek in Studio Citygate, Anderlecht. 

https://voltabxl.com/

http://poppunt.be/article/arne-huysmans/

http://poppunt.be/article/arne-huysmans/https:/www.instagram.com/voltabxl/

 

KARLIEN TORFS °1987

Karlien Torfs studeerde in 2015 af aan het RITCS als theatermaakster. Ze werkt als maker/ spelergraag buiten de theaterzaal: op locatie of in de openbare ruimte. Voor het Enterfestival opende ze een tijdelijke (fictieve) winkel met cosmetica op basis van witloof in Haren. Ze werkte eveneens onder meer mee aan de Zinnekeparade en l’apPart van Forsiti’A. Karlien maaktdeel uit van K.A.K. Ze zoekt naar manieren om een ruimte of een situaties te creëren waarin mensen elkaar op een ongewone manier ontmoeten en zo samen een belevenis ondergaan.

 

http://www.k-a-k.be

https://www.instagram.com/karlientorfs/

https://www.bruzz.be/uit/film/het-toekomsttheater-van-het-ritcs-2015-05-26

 

ALEX DEFORCE °1984

Autodidactische schilder, dj, freelance schrijver, voormalig (On-Point) en toekomstig (verwacht in 2019) labelbaas, resident visualist bij poëzieavonden en radiomaker (The Word). Overgoten met een  hart voor Brussel.

Slapeloze nachten maakten samen met zijn compromisloze stijl het kenmerk van Alex Deforce. De spanning van het alledaagse, balancerend tussen het harde stadsleven en de frivole façade van de metropolis. Donkere warmte, geraffineerde vuiligheid.

Tussen verwondering, tristesse, popcultuur en underground art, Deforce is een talent om in de gaten te houden. - De Standaard

https://www.instagram.com/alexdeforce/

https://theword.radio/series/alex-deforce

http://alexdeforce.tumblr.com 

THE FESTIVAL LOCATION:

Studio Citygate is a new cultural, social and creative hotspot located in an old textile factory near Gare du Midi in Brussels.

 

Line - up

WWW.BANGFESTIVAL.BE