BANG! CURATED BY TEUN VERBRUGGEN

 teunfb.jpg

 © Roger Laute

TEUN VERBRUGGEN (°1975) begon met drummen op 8 jarige leeftijd. Na twee zomercursussen onder begeleiding van Dré Pallemaerts, startte hij zijn opleiding aan het Brusselse Conservatorium, waar hij les kreeg van Hans Van Oosterhout. Verbruggen studeerde af in 1999 en al snel werd hij een van de meest gevraagde muzikanten binnen uiteenlopende groepen (Jef Neve, Flat Earth Society, …). Met projecten als ‘Chaos of the Haunted Spire’ en ‘Othin Spake’ treedt Verbruggen meer op de voorgrond. De persoonlijke stijl van Verbruggen kenmerkt zich door een grote openheid naar diverse genres, de wil om muzikale grenzen te doorbreken, de zoektocht naar nieuwe klanken en de drang naar vrijheid en improvisatie. Als muzikant is Verbruggen vaak actief op het grensgebied met andere disciplines en gaat regelmatig samenwerkingen aan met dansers, performers en beeldend kunstenaars.

 

Meer info:

http://www.teunverbruggen.com

 

bang-a5correctie.jpg

 

FILOSOFIE VAN HET PROGRAMMA VAN TEUN VERBRUGGEN 

 

TEUN VERBRUGGEN stelt een multidisciplinair programma samen waarbij experiment, cross-over, improvisatie en het creëren van (artistieke) ontmoetingen, dialoog en kruisbestuiving centraal staan. Naast het brengen van bestaande producties ligt de klemtoon op de presentatie en creatie van unieke voorstellingen, werken of installaties. Dit gebeurt in de vorm van improvisaties, door creatieopdrachten te geven aan kunstenaars of door kunstenaars te selecteren die onder de noemer ‘carte blanche’ een eigen avond hosten.

Het multidisciplinaire karakter is duidelijk; naast muziek krijgen uiteenlopende disciplines zoals beeldende kunst, dans, literatuur en performance een plaats in het programma. Alle geselecteerde groepen en artiesten behoren tot de (inter)nationale top en delen een grote liefde voor experiment.

 

 1.jpg

 

Uiteraard krijgen bestaande nationale en internationale groepen een plaats binnen het programma, maar veelal worden artiesten - al dan niet actief binnen eenzelfde discipline - samengebracht om via improvisatie met elkaar in dialoog te treden. Zo gaat muzikant Teun Verbruggen zelf de confrontatie aan met beeldend kunstenaar/ danser Vincent Glowinski en auteur Jeroen Olyslaegers en brengen bassist Kristof Roseeuw en danseres Charlotte Vanden Eynde een voorstelling die speciaal gecreëerd wordt voor dit programma. Naast grote namen en gevestigde waarden kiest Verbruggen er ook voor om nieuw talent – Keenroh, Nadjma, Sofie Hoflack, … - een kans te geven.

 charlottecredists-22z.jpg

© Constance Neuenschwander 

Het multidisciplinaire en cross-over karakter wordt verder versterkt doordat drie beeldend kunstenaars (of collectieven) gevraagd worden om een artistieke ingreep te doen in de centrale locatie van dit programma: W-O-L-K-E. Peter Jacquemyn brengt een monumentale wandschildering aan; Joris Van de Moortel creëert een installatie/performance space en Dear Pigs zorgt voor een ruimtelijke ingreep via het integreren van een speciaal voor dit project gecreëerde installatie. Deze beeldende kunst installaties vormen het decor waarbinnen gedurende 6 weken het programma wordt gepresenteerd.

Verbruggen selecteerde drie kunstenaars die carte blanche krijgen en elk een eigen avond hosten. Muzikanten Mauro Pawlowski en Jozef Dumoulin en beeldend kunstenaar Dennis Tyfus stellen een éénmalige gelegenheidsgroep samen of brengen kunstenaars van diverse pluimage bij elkaar en creëren een unieke voorstelling speciaal voor BANG!.

Naast het creëren van artistieke dialoog wordt ook veel aandacht besteed aan het creëren van informele ontmoetingskansen tussen kunstenaars onderling en tussen kunstenaars en publiek. Daartoe wordt wekelijks op woensdagmiddag (12u00 tot 14u00) een lunch georganiseerd in W-O-L-K-E.

 fotonadjma2.jpg

BEELDENDE KUNST

 

Teun Verbruggen nodigde 3 beeldende kunstenaars uit om een artistieke ingreep te doen in W-O-L-K-E. De ruimte die gedurende 6 weken het decor vormt voor zijn programma wordt omgevormd tot een tijdelijke expositieruimte. De werken bestaan op zichzelf, maar creëren tegelijkertijd de juiste sfeer die het multidisciplinaire programma tot haar volle recht laat komen. De drie geselecteerde kunstenaars/collectieven zijn overigens allemaal zelf actief op verschillende artistieke fronten: Joris Van de Moortel, Dear Pigs en Peter Jacquemyn.

 

LOCATIE

 

BANG! wordt gebracht op verschillende Brusselse locaties. Centrale plek van het programma van Teun Verbruggen is W-O-L-K-E.

600180-498752803521595-399250927-n.jpg

W-O-L-K-E verenigt een groep mensen met een gedeelde passie voor creativiteit. Het is een intermediaire en onafhankelijke plek voor creatie, presentatie, discussie en uitwisseling. W-O-L-K-E is gelegen op de twaalfde verdieping van een building in Brussel centrum. Het omvat werkplaatsen voor architecten, ontwerpers, designers en beeldend kunstenaars. Op de elfde verdieping van hetzelfde gebouw zijn een gemeenschappelijke werkplaats, studio’s en een expositie/performance/ontmoetingsruimte gehuisvest, waar grens- en discipline-overschrijdende evenementen en lezingen georganiseerd worden. Deze plek vormt het perfecte kader om onderdak te bieden aan het programma van Teun Verbruggen.

                             

                                               kvslogo.jpeg          recyclart-logo.png

 

Naast W-O-L-K-E is KultuurKaffee ook te gast bij KVS en Recyclart voor de realisatie van dit programma.

 

ETEN EN DRINKEN

 

Elke woensdag tussen 12u30 en 14u00 organiseert KultuurKaffee in samenwerking met W-O-L-K-E  de W-O-L-K-E lunch. De lopende exposities van Dear Pigs, Peter Jacquemyn en Joris Van de Moortel zijn dan gratis te bezichtigen.

Ook op de avonden van de voorstellingen in W-O-L-K-E kan er vanaf 18u00 aangeschoven worden  aan ons buffet*.

*Op vertoon van een geldig ticket.

Alle gerechten zijn bereid met verse vegetarisch – biologische ingrediënten. Het drankaanbod bestaat onder meer uit lokaal gebrouwen Brusselse speciale bieren.

 

Kostprijs:

 

Soep: € 3

Hoofdgerecht: € 4

Dessert: € 3

 

Reserveren voor de W-O-L-K-E lunch en de avondmaaltijden is niet mogelijk, maar iedereen met een ticket meer dan welkom om bij ons aan tafel te schuiven. Wees er wel op tijd bij want op = op. Tijdens de voorstellingen wordt geen eten geserveerd.

 

Praktisch:

 

W-O-L-K-E

Vaartstraat 45 – 1000 Brussel

RECYCLART

Ursulinestraat 21 – 1000 Brussel

KVS

Arduinkaai 7 – 1000 Brussel

 

Volledig programma:

 

12/02 BANG! OPENING BANG! BRZZVLL FT. ANTHONY JOSEPH + LILLY JOEL & DUO A L’ENCRE @ W-O-L-K-E + KVS

20/02 BANG! LINUS & OYVIND SKARBO / FREDERIK LEROUX + BOLHAERD @ W-O-L-K-E

21/02 BANG! ERIC THIELEMANS & PETER JACQUEMYN + SURPRISE ACT @ W-O-L-K-E

25/02 BANG! DIMITRI VERHULST / TEUN VERBRUGGEN / NICOLAS ROMBOUTS + HET SERPENT @ W-O-L-K-E

25/02 BANG! JEROEN OLYSLAEGERS & TEUN VERBRUGGEN (DUO) + O’SERPENTINE @ W-O-L-K-E = GEANNULEERD

06/03 BANG! KEENROH + SIMPLE @ KVS

07/03 BANG! CARTE BLANCHE: DENNIS TYFUS @ W-O-L-K-E

13/03 BANG! FREDERIK LEROUX & NATHAN WOUTERS + UNFOLD – @ W-O-L-K-E

20/03 SOFIE HOFLACK + NADJMA @ W-O-L-K-E

21/03 BANG! CARTE BLANCHE: JOZEF DUMOULIN: JOZEF DUMOULIN & BENOÎT DELBECQ @ W-O-L-K-E

26/03 BANG! CARTE BLANCHE: MAURO PAWLOWSKI @ W-O-L-K-E

27/03 BANG! CLOSING NIGHT: INTERNAL SUN + LUR @ RECYCLART

 

Of snuister in de online brochure:

 

info locaties:

http://www.w-o-l-k-e.be/

http://www.recyclart.be/

http://www.kvs.be/