Over ons

 facebook-4.jpg

KultuurKaffee is een open, artistieke presentatieplaats in Brussel voor jong, beloftevol, eigenzinnig talent en een jeugdig publiek.

 

Momenteel opereert KultuurKaffee (wegens bouwwerken) als nomadische cultuurorganisatie op verschillende locaties in onze hoofdstad.

Twee keer per seizoen organiseren we BANG! - een reizend kunstenfestival. Voor BANG! vraagt KultuurKaffee telkens aan een gastcurator om een eigenzinnig, zes weken durend, festivalprogramma samen te stellen.

 

Wat brengt de toekomst?

 

- April 2019 starten we een nieuw project op de oude kazernesite van Elsene: Barak Lili M. Barak Lili M biedt enerzijds atelierruimtes aan beloftevol, jong talent en anderzijds een repetitieruimte voor muzikanten. Daarnaast openen we ook een open ruimte voor toekomstdenkers en -doeners met cultureel ondernemende ambities.

- Oktober 2019 trekken we ein-de-lijk in onze nieuwe vertrekken. Stay tuned!

 

 

 

MISSION STATEMENT

 

KultuurKaffee presenteert en ondersteunt jong artistiek talent dat actief is binnen het alternatieve, niet-commerciële circuit. KultuurKaffee werkt multi- en transdisciplinair en bevordert cross-over en kruisbestuiving tussen disciplines onderling.

Met een eigenzinnig, divers en kwalitatief aanbod richt KultuurKaffee zich tot jongeren, studenten en avontuurlijke cultuurliefhebbers die actief op zoek gaan naar nieuwe ontdekkingen en open staan voor vernieuwing. KultuurKaffee slaat bruggen tussen de artistieke, de maatschappelijke en de wetenschappelijke wereld en stimuleert ontmoeting en dialoog.

 

VISIE

 

KultuurKaffee realiseert dit door:

  • een cultureel aanbod te presenteren dat over artistieke disciplines en maatschappelijke domeinen heen kijkt;
  • een plaats te creëren waar meer toegankelijke genres hand in hand gaan met artistieke verdieping en experiment;
  • een gerichte en hedendaagse communicatie op te zetten rond haar cultureel aanbod;
  • tijdens de nomadische werking, per project op zoek te gaan naar de geschikte presentatieplek en samenwerking aan te gaan met relevante culturele partners: zowel lokale, Brusselse als Vlaamse;
  • jongeren en studenten actief te betrekken bij de werking en hen te stimuleren en te ondersteunen in het aanboren en ontwikkelen van eigen artistieke en organisatorische talenten en ambities;
  • zich te profileren als Brusselse organisatie en bijgevolg bijzondere aandacht te hebben voor Brusselse artiesten, over taal- en cultuurgrenzen heen te kijken en in te spelen op de grootstedelijke realiteit en diversiteit.