Terug

Kalender

ABClubcircuit - AB @ KultuurKaffee: Jett Rebel (NL)

Tickets

Muziek

Nederlandse popsensatie steekt onze grens over / Belgische albumpresentatie Hits For Kids / ! ons laatste concert in KultuurKaffee

Wednesday 03 December 2014
Doors: 19:30
Prijs: vvk. €4 (red.) / €8 (excl. reservatiekost) adk €6 (red.) /€12
Locatie: KultuurKaffee Plan

 

Vreemdgaan (met muziek) mag op je 35ste verjaardag! AB duikt het komende feestseizoen in de koffer met het Clubcircuit voor een zeer spannende concertreeks.

Vanaf oktober ’14 komen de vrienden van 4AD, Democrazy, Cactus Muziekcentrum, De Kreun, De Zwerver, Nijdrop, KultuurKaffee, N9, Petrol, Recyclart en VK* op verjaardagsbezoek in AB met een pak fijne concerten onder de arm.

En AB maakt, zoals het een goede vriend betaamt, de omgekeerde beweging richting de elf clubs van het Clubcircuit. Artistieke kruisbestuiving in de vorm van 22 concerten in verschillende muziekstijlen… Maar met één rode draad: kwaliteit!

AB presenteert in KultuurKaffee: Jett Rebel (NL)

Jett Rebel‘Formerly Known as Jelte Tuinstra’, heeft een jaar bomvol hoogtepunten achter de kiezen. Dat deze 23-jarige Nederlandse popheld momenteel hoge ogen gooit bij onze noorderburen, kunnen we zelfs bijna een understatement noemen.

Tijdens zijn studie aan het conservatorium stond Jelte nog ten dienste van bands zoals Valerius en The Souldiers, maar in 2012 besloot hij onder alter ego Jett Rebel met eigen werk naar buiten te treden… Ineens ging het erg snel voor de energieke muzikant.

In één jaar tijd won Jett Rebel de ‘3FM Serious Talent Award 2014’, stootte hij van de kroeg moeiteloos door naar de Heineken Music Hall in Amsterdam en zegevierde hij deze zomer op maar liefst 60 festivals waaronder Pinkpop en Lowlands.

Zijn single ‘On Top Of The World’ siert de soundtrack van Spiderman 2 en ook bij ons kreeg de übercatchy pophit ‘Tonight’ de nodige aandacht.

Hoewel hij zich live laat begeleiden door topmuzikanten, neemt Jett Rebel in de studio zelf alle arrangementen, productie en opname voor zijn rekening. Drums, bas, keyboard of gitaar, Jett draait er zijn hand niet voor om.

Venus & Mars (2014), een bundeling van zijn twee eerder verschenen EP’s, staat bol van catchy poppy nummers met een fikse schep soul en een streepje glam rock waarbij de invloed van idolen als Prince, Todd Rundgren en The Beach Boys om de hoek loeren. Eind dit jaar ligt Jett Rebels debuutplaat in de winkel.

Verwacht je in KultuurKaffee dankzij AB aan een show vol ongebreidelde energie, die zowel de Jett als de Rebel in zijn naam kracht zullen bijzetten.

Deze jonge rebel is volledig klaar om ook ons land voor zich te winnen!

 Luister hier naar EP Venus & Mars (2014).

 

! Dit zal het laatste concert zijn dat wij organiseren in KultuurKaffee !

KultuurKaffee wordt afgebroken om plaats te maken voor een geheel vernieuwde en gemoderniseerde concertzaal en Gallery. De plannen kaderen binnen het ontwerpt van 25.000 vierkante meter nieuwbouw op de campus van de VUB naar een ontwerp van architectenbureau Conix


Niet getreurd! Tijdens de afbraak en de opbouw van onze nieuwe plek, gaan wij gewoon door met onze werking, maar dan op andere locaties in Brussel. Vanaf februari 2015 trekken we Brussel in met een volledig nieuw programma!
Wees er dus zeker bij!

TIMETABLE JETT REBEL:

DOORS  19:30
JETT REBEL  20:30

 

 

 

 

 

  

Tags : Pop Funk Jong talent

Video


Terug