Terug

Kalender

Apollo Records presents: Gacha Ft. Natalie Beridze (GE) + Renaat Vandepapeliere (BE)

Tickets

Muziek

+ Schwarzwald (BE)

Thursday 27 March 2014
Doors: 20:00
Prijs: vvk. € 5/8 (excl. reservatiekosten) adk €7/11
Locatie: KultuurKaffee Plan

GACHA (GE)  

(live – showcase) 

Als Apollo Records in een ding excelleert, is het wel het blootleggen van jong talent afkomstig uit eender welke uithoek ter wereld.

Een uitgelezen voorbeeld daarvan is Gacha. Deze uit Georgië afkomstige producer bracht in 2012 zijn debuut Ep Remember uit en bewees onmiddellijk dat zijn muziek prefect aansluit bij de eclectische ambient sound die het ethos van Apollo Records (sublabel van R&S Records) kenmerkt. Als jonge twintiger slaagt Gacha erin om verschillende strengen uit de erfenis van de elektronische muziekgeschiedenis naadloos aan elkaar te rijgen en zich zo een geheel eigen geluid aan te meten. 

Gacha leerde op 10 jarige leeftijd al gitaar en speelde in zijn vroege jeugd onder meer in enkele lokale rockbands. Toch was het de ontdekking van Boards of Canada’s ambient klassieker Geogaddi, die Gacha pas echt triggerde om zich steeds meer te verdiepen in het creëren van een eigen sonische atmosfeer waarbij een Akai MPC en klassieke Korg synth de fundamenten vormen van de eigenzinnige melodieën en harmonieën.

Gacha tast de grenzen af tussen electro, chillwave, post dubstep en hier en daar een vleugje 2-step. Ook zijn liefde voor zowel de ritmes van hip hop experimentalisten als de swing van UK garage klinken in zijn muziek door. Van de dip en swing van Dilla, langs de omvangrijke stoffige sfeer van early dubstep naar de texturen van Aphex Twin en klassieke Detroit House. Het duurde dan ook niet lang voor Gacha’s eerste producties snel door verschillende invloedrijke muziekblogs opgepikt werden.

Live wordt zijn muziek ondersteund door zangeres Natalie Beridze waarmee hij op zijn laatste EP When The Watchman Saw The Light, samenwerkte. Haar wonderbaarlijke en tedere stem draagt bij aan de frêle breekbare atmosfeer van Gacha’s muziek.

Maar oordeel en luister vooral zelf!

Renaat Vandepapeliere (BE)

(founder, owner of R&S Records/ Apollo Records)

Renaat Vandepapeliere, de R uit de heilige R&S Records, richtte met zijn partner Sabine Maes in Gent in 1983 het ondertussen legendarisch geworden R&S Records op. Het werd een kwaliteitsmerk voor de beste ondergrondse house, techno en jungle van groten als Joey Beltram, CJ Bolland, Ken Ishii, Juan Atkins en Biosphere.

Na dertig jaar behoort R&S Records nog steeds bij de wereldtop met baanbrekende artiesten als James Blake, Lone en Blawan. Renaat is door de jaren heen zijn neus voor frisse muziek nog niet kwijt en beheert ook enkele sublabels waaronder sinds 1992 Apollo Records, voor het zachtere ambient-genre en eclectische elektronische muziek, zoals Aphex Twin en Synkro. In KultuurKaffee brengt hij zelf een ambient set die aansluit bij zijn Eclectic Chillout podcasts op Soundcloud.

+ Schwarzwald (BE)

De avond wordt op gepaste wijze ingezet door Schwarzwald.

Schwarzwald is een melancholisch elektronisch muzikaal project van twee Belgische jongelingen. Ze weten een intieme sfeer te scheppen met hun donkere muziek door de nadruk te leggen op de menselijke emoties. Ondanks hun relatief jonge leeftijd mochten ze al de affiche delen met gevestigde waarden zoals Modeselektor, Dopplereffekt, Dark Sky, The Hacker, Hyetal en Nils Frahm.

Line up:

Doors: 20:00

20:30 - 21:30 Schwarzwald

21:30 - 22:30 Gacha (live) ft. Natalie Beridze

22:30 - 23:30 Renaat Vandepapeliere 

In samenwerking met Alles en iedereen.

 

 Gratis voor Subbacultcha!leden.

Tags : Sfeervol Dromerig Beats Hiphop Lo-fi Soundscapes Dubstep Jong talent Elektronisch

Terug