Terug

Kalender

AUTEURSLEZING: RODAAN AL GALIDI - HOE IK TALENT VOOR HET LEVEN KREEG

Literatuur en lezingen

BANG! FESTIVAL CURATED BY SACHLI GHOLAMALIZAD

Thursday 03 November 2016
Doors: 19:00
Prijs: €3
Locatie: MUNTPUNT - Literair Salon +1 Plan

 

Hoe ik talent voor het leven kreeg is een roman over mensen die onderworpen zijn aan wetten en regels. Rodaan Al Galidi (1971 - Irak) putte voor deze roman uit zijn eigen ervaringen als asielzoeker.

 

Hij vertelt hoe het leven er in Nederland aan toe kan gaan vanaf het moment dat je asiel aanvraagt. Al Galidi leert zichzelf Nederlands en gaat schrijven. In 2007 krijgt hij zijn voorlopige verblijfsvergunning. Hij zakt voor het inburgeringsexamen, terwijl hij voor een van zijn boeken een Europese literatuurprijs krijgt. Negen jaar woonde hij in een Asielzoekerscentrum. Zijn boek maakt het leven van een asielzoeker voelbaar.

Voor iedereen die in de actualiteit en de vluchtelingenproblematiek geïnteresseerd is, is deze lezing een must.

 

 Org. KultuurKaffee i.s.m. Muntpunt 

Met de steun van het HuisvandeMens Brussel

 

BANG! TRAVELLING ARTS FESTIVAL

CURATED BY SACHLI GHOLAMALIZAD - FERNWEH

6.10 - 10.11

 

Najaar 2016 plaats actrice / theatermaakster Sachli Gholamalizad, als curator van BANG!, het festival volledig in het teken van Fernweh. Fernweh is een Duits leenwoord dat een soort melancholisch gevoel omschrijft.

Tijdens BANG! zet Gholamalizad artiesten in de kijker die zoeken naar elders, iets anders, iets hogers, iets lagers, iets verders of… misschien ook wel iets dichters. Centraal staat “het verlangen". 

 

Terug