Terug

Kalender

BANG! 'A la recherche de temps' I & II - Serge Verstockt & ChampdAction

Tickets

Drank en spel leiden tot armoede en slechte naam in A

Wednesday 07 June 2017
Doors: 19:30
Prijs: €5 (presale) - €9 (atd)
Locatie: BEGIJNHOFKERK BRUSSEL Plan

BANG! FESTIVAL CURATED BY JORIS VAN DE MOORTEL

12 PROVERBS ON PLATES 

@ BEGIJNHOFKERK BXL

 BRUEGELSPREUK #11: Drank en spel leiden tot armoede en slechte naam in A

 

   © Joris Van De Moortel

 

 

BANG! 'A la recherche de temps' I & II - Serge Verstockt & ChampdAction 

 

Serge Verstockt maakte in dialoog met videokunstenaar Koen Theys een nieuwe versie van zijn veelgeprezen multimediale compositie ‘A la recherche de temps’. Het werk wordt uitgevoerd in samenwerking met solist Jaan Bossier van het wereldvermaarde Ensemble Modern


Verstockt en Theys creëerde in opdracht van De Bijloke en in coproductie met ChampdAction-Ensemble Modern bovendien een ‘A la recherche de temps II’, deze keer voor viool en video. Hiervoor wordt samengewerkt met Megumi Kasakawa, een van de strijkers van Ensemble Modern.


Tijdens het componeren van 'A la recherche de temps II - Doloroso' werd Verstockt geconfronteerd met een wereld in oorlog, verrechtsing, nationalisme, vluchtelingencrisis en terrorisme. Dat leidde tot een stuk waarin de 'Human Rights' in het eerste deel worden 'gefluisterd' door de altviool. Die vindt daarna langzaam haar toon, wat uitmondt in een wild punkconcert.

 

 

 START 20:00

 

 

 RSVP FACEBOOK-EVENT

 

BANGI CURATED BY JORIS VAN DE MOOTEL

12 PROVERBS ON PLATES

6 MEI - 8 JUNI

BEGIJNHOFKERK BRUSSEL

 

Omwille van bouwwerken kiest KultuurKaffee voor een nomadische werking in de stad Brussel. In afwachting van de voltooiing van onze nieuwe vertrekken (voorzien voor eind 2018), vragen we twee keer per jaar aan een gastcurator om onder de noemer BANG! een eigenzinnig festivalprogramma samen te stellen.

6 weken lang werkt deze curator rond een bepaald thema. Waarbij hij/zij verschillende artiesten uit meerdere disciplines naar eigen keuze betrekt en programmeert. Telkens zoeken we een passende plek binnen het Brusselse stadsweefsel voor dit programma.

Beeldend kunstenaar / muzikant Joris Van De Moortel is tijdens het voorjaar van 2017 curator van BANG! festival #5.

Joris Van De Moortel brengt tijdens BANG! een ode aan schilder Pieter Paul Bruegel De Oude. De kunstenaar treedt tijdens het festival samen met zijn gasten in dialoog met Bruegels allegorische schilderij: “Twaalf spreuken” (1558-1560). 

Elke avond staat in het teken van de verklanking van een bruegelspreuk, telkens gekoppeld aan een andere toonaard. 

 

 

 

Video


Terug