Terug

Kalender

BANG! ALIEN OBSERVER’S VOCAL NIGHT OUT

Muziek Podium

Parels voor de zwijnen in C#

Tuesday 06 June 2017
Doors: 19:30
Prijs: €5
Locatie: BEGIJNHOFKERK BRUSSEL Plan

 

BANG! FESTIVAL CURATED BY JORIS VAN DE MOORTEL

12 PROVERBS ON PLATES

@ BEGIJNHOFKERK BXL

BANG! Alien Observer’s Vocal night out with soloists: Ramses Van Den Eede, Benjamin Abel Meirhaeghe, Raphaël Desmarets, Dolly Bing Bing & Joris Van de Moortel

BRUEGELSPREUK #10  Parels voor de zwijnen in C#

 

  © Joris Van De Moortel

 

Alien Observer, alias voor het muzikale werk van kunstenaar / curator / muzikant / producer Laurens Mariën (o.a. NEIN, ex-Soldier’s Heart,… ), brengt tijdens BANG! hulde aan de Vlaamse polyfonie die tijdens het leven van Breugel haar hoogbloei kende. Als dirigent van de avond loodst hij koor en solisten doorheen een hedendaagse, EIGEN interpretatie die alle kenmerken bevat van de meerstemmige composities uit die tijd, maar dan toch net iets anders

Met de cadans van het VUB koor Café Latte als polyfonische basis, overstemmen zes solisten, elk op beurt, zijn hypnotiserende compositie.

 

DE SOLISTEN:

 

SOLIST 1: Joris Van De Moortel

 

 

(c) Leontien Allemeersch

 

 Festivalcurator Joris Van De Moortel bijt de spits af.

 

SOLIST 2: DOLLY BING BING

 

(c) Leontien AllemeerschDolly Bing Bing ofte: de glamoureuze “alien popstar” vertolkt door kunstenaar/danseres Elisabeth Van Dam.

 

 

SOLIST 3: Benjamin Abel Meirhaeghe

 

 

 

 

(c) Leontien Allemeersch 

 

“Self-proclaimed narcist" en performer Benjamin Abel Meirhaeghe. Werkte al eerder samen met producer Alien Observer (o.a. bij 'SWINGS’) Ironie en oprechtheid leiden daarbij tot iconische performances.

 

SOLIST 4: RAPHAËL Desmarets

 

 

(c) Leontien Allemeersch 

Vingervlugge multi-instrumentalist, onder meer actief bij Le Colisée en ex- Robbing Millions bassist.

 

SOLIST 5: Ramses Van den eede + drummer Elias Devoldere

 

 

 (c) Leontien Allemeersch

  

Te situeren in de noisescene. Als bezieler van Hypochristmutreefuzz en lid van Teen Creeps zit de voorliefde voor het theatrale er duidelijk in. Elias Devoldere vult aan met snelle krachtige drumpartijen. 

 

Solist 6: Alien Observer + drummer Joris Kerremans

 

  (c) Leontien Allemeersch

Yours truly, maakt een “oh supermen” geïnspireerde opname met verschillende knipsels en plaksels van allerlei stemmen. Vrienden, familie en ook zwijnen worden aan elkaar en door elkaar gelijmd dit begeleidt door Joris Kerremans. Drummer van o.a She Sells Seashells. Een drummachine zonder “pries”. Alien Observer’s Vocal night out wordt intens hypnotiserend. 

One of a kind!

 

DOORS: 19:30
START 20:30 

 

RSVP FACEBOOK-EVENT

BANGI CURATED BY JORIS VAN DE MOOTEL

12 PROVERBS ON PLATES

6 MEI - 8 JUNI

BEGIJNHOFKERK BRUSSEL

 

Omwille van bouwwerken kiest KultuurKaffee voor een nomadische werking in de stad Brussel. In afwachting van de voltooiing van onze nieuwe vertrekken (voorzien voor eind 2018), vragen we twee keer per jaar aan een gastcurator om onder de noemer BANG! een eigenzinnig festivalprogramma samen te stellen.

6 weken lang werkt deze curator rond een bepaald thema. Waarbij hij/zij verschillende artiesten uit meerdere disciplines naar eigen keuze betrekt en programmeert. Telkens zoeken we een passende plek binnen het Brusselse stadsweefsel voor dit programma.

Beeldend kunstenaar / muzikant Joris Van De Moortel is tijdens het voorjaar van 2017 curator van BANG! festival #5.

Joris Van De Moortel brengt tijdens BANG! een ode aan schilder Pieter Paul Bruegel De Oude. De kunstenaar treedt tijdens het festival samen met zijn gasten in dialoog met Bruegels allegorische schilderij: “Twaalf spreuken” (1558-1560). 

Elke avond staat in het teken van de verklanking van een bruegelspreuk, telkens gekoppeld aan een andere toonaard. 

 

Terug