Terug

Kalender

BANG! BEYT AL TAPES + ASTOR + RAZEN + JANKER

Tickets

Muziek

Niet kunnen lijden dat de zon int water schijnt in F

Thursday 18 May 2017
Doors: 19:30
Prijs: €5 (presale) - €9 (atd)
Locatie: BEGIJNHOFKERK BRUSSEL Plan

BANG! FESTIVAL CURATED BY JORIS VAN DE MOORTEL

12 PROVERBS ON PLATES

@ BEGIJNHOFKERK BXL

 BRUEGELSPREUK #6: Niet kunnen lijden dat de zon int water schijnt in F

 

 

  © Joris Van De Moortel

 

BANG! BEYT AL TAPES + ASTOR + RAZEN + JANKER

BEYT AL TAPES (be)

Beyt Al Tapes ontstond op het dak van een Zanzibari communistisch gebouw, waar een psychedelische avond doorging met in de hoofdrollen een leeg zwembad, het nationale voetbal team en ettelijke Kilimanjaro’s. Ondertussen is het vehikel voor tape composities waarin spoken, exotica en rechttoe-rechtane avant-garde verschijnen. Vrij wordt gecirkeld rond hoge frequencies, sons trouvés, abstracte synths, rudimentaire vocal poetry en open concepten.  Of rond schaken, obsessie voor specifiek details in de zogenaamde realiteit en het jagen op spectrale fenomenen. Soms durft beyt al tapes oude beddenlakens of Marokkaanse tulbanden aan te wenden om een punt te maken. Bracht juist het nieuwe album You are now Entering Zimbabwe uit op Kerm Tapes.

https://youtu.be/CQBfZrSMxBQ

Beyt-al-tapes.bandcamp.com

 

ASTOR (AU)

ASTOR is de vermomming van de altijd intens starende Mark Harwood waarvoor hij diepgravend conceptualisme koppelt aan willekeur. Elektro-Akoustische compositie, noise, psycho-geografie, versterken van akoestisch vreemde ruimtes, exploraties van onverstaanbare talen en field-recording verheft hij tot intense performances waarin hij toeval als middelpuntvliedende kracht hanteert. De man laat zich al eens live opbellen door zijn moeder, vraagt aan willekeurige leden van het publiek om Black Metal grunts te brullen, of hij gebruikt grote delen isomo als instrument. Harwood is naast Astor ook bezieler van het geweldige label Penultimate Press, speelt samen met die andere freak Graham Lambkin en is steeds op zoek naar het Andere.

 

RAZEN (BE)

Het Brusselse collectief RAZEN is een van KRAAK’s sterkhouders. Het duo Brecht Ameel-Kim Delcour verzamelt rond zich gelijkgestemden om hardcore avant-garde deep-listening uit te puren tot een upgradede versie van heidense, ritualistische volksmuziek. Oude instrumenten als draailier, bombus, zithers, kerkorgel, barokfluiten en schalmeien zijn hun magische instrumenten voor een dwingende ervaring de luisteraar subject wordt van verstild en transcendentaal minimalisme.

https://kraak.bandcamp.com/album/endrhymes

JANKER (BE)

JANKER kan je een superduo noemen. De Neus plus Edgar Wappenhalter staan garant voor Roemeense poésie sonore, IPA-gedreven dub or hiphop, tapeloops en andere exploraties van suburbane undergroundmuziek

 

TIMING (subject to change)

20:00 introduction Joris Van De Moortel
20:15 Beyt Al Tapes
20:55 Astor
21:35 Razen
22:15 Janker

 

met veel dank aan Niels Latomme + KRAAK

 
RSVP FACEBOOK-EVENT

BANGI CURATED BY JORIS VAN DE MOOTEL

12 PROVERBS ON PLATES

6 MEI - 8 JUNI

BEGIJNHOFKERK BRUSSEL

 

Omwille van bouwwerken kiest KultuurKaffee voor een nomadische werking in de stad Brussel. In afwachting van de voltooiing van onze nieuwe vertrekken (voorzien voor eind 2018), vragen we twee keer per jaar aan een gastcurator om onder de noemer BANG! een eigenzinnig festivalprogramma samen te stellen.

6 weken lang werkt deze curator rond een bepaald thema. Waarbij hij/zij verschillende artiesten uit meerdere disciplines naar eigen keuze betrekt en programmeert. Telkens zoeken we een passende plek binnen het Brusselse stadsweefsel voor dit programma.

Beeldend kunstenaar / muzikant Joris Van De Moortel is tijdens het voorjaar van 2017 curator van BANG! festival #5.

Joris Van De Moortel brengt tijdens BANG! een ode aan schilder Pieter Paul Bruegel De Oude. De kunstenaar treedt tijdens het festival samen met zijn gasten in dialoog met Bruegels allegorische schilderij: “Twaalf spreuken” (1558-1560). 

Elke avond staat in het teken van de verklanking van een bruegelspreuk, telkens gekoppeld aan een andere toonaard. 

 

 

 

 

Video


Terug