Terug

Kalender

BANG! - Boekenblitz i.s.m. Muntpunt

Literatuur en lezingen

ikv BANG! curated by Sachli Gholamalizad

Thursday 20 October 2016
Doors: 12:30
Prijs: Gratis!
Locatie: Gebouw D - Campus VUB Plan

Op de hoogte blijven van de literaire actualiteit zonder dat je een boek leest? 

Kom naar Boekenblitz en luister naar fragmenten uit actuele romans.

Een medewerker van Muntpunt loodst je door de thema’s die in de teksten aan bod komen. Je lunch meebrengen is toegelaten. Wij zorgen voor koffie of thee!

Op donderdag 20 oktober bespreken we ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ van Rodaan Al Galidi, naar aanleiding van zijn auteurslezing in Muntpunt op 3 november in het kader van het BANG! festival.

Duur: van 12:30 - 13u15

Kan je er niet bijzijn? Dan krijg je nog een herkansing op donderdag 27 oktober in Muntpunt zelf! Alle info daarover vind je op de website van Muntpunt terug.

 

 

Hoe ik talent voor het leven kreeg (Rodaan Al Galidi)

Semmier Kariem vlucht uit Irak. 7 jaar van honger, verdwalen en angst later landt hij op 11 februari om 9 uur - of was het om 9 uur op 11 februari - op Schiphol. In de chaos van die eerste dagen in Nederland kan hij zich het precieze tijdstip niet meer herinneren. Hij vraagt asiel aan. Wat hij niet weet is dat hiermee het langste wachten van zijn leven begint, in het asielzoekerscentrum, een wachtkamer die hij deelt met vijfhonderd anderen.

 

BANG! TRAVELLING ARTS FESTIVAL

CURATED BY SACHLI GHOLAMALIZAD - FERNWEH

6.10 - 10.11

 

Najaar 2016 plaats actrice / theatermaakster Sachli Gholamalizad, als curator van BANG!, het festival volledig in het teken van Fernweh. Fernweh is een Duits leenwoord dat een soort melancholisch gevoel omschrijft.

Tijdens BANG! zet Gholamalizad artiesten in de kijker die zoeken naar elders, iets anders, iets hogers, iets lagers, iets verders of… misschien ook wel iets dichters. Centraal staat “het verlangen". 

Terug