Terug

Kalender

BANG! CLOSING NIGHT: NICO DOCKX INVITES DOUGLAS PARK + ANDRÉ VIDA + KRIST TORFS + ERIC THIELEMANS + LAMONT STIGLER

Muziek Literatuur en lezingen

Met het hoofd tegen de muur lopen in G#

Thursday 08 June 2017
Doors: 20:00
Prijs: €5
Locatie: BEGIJNHOFKERK BRUSSEL Plan

BANG! FESTIVAL CURATED BY JORIS VAN DE MOORTEL

12 PROVERBS ON PLATES

@ BEGIJNHOFKERK BXL

BANG! closing NIGHT:

NICO DOCKX INVITES DOUGLAS PARK + ANDRÉ VIDA + KRIST TORFS +  ERIC THIELEMANS + LAMONT STIGLER

 BRUEGELSPREUK #12: Met het hoofd tegen de muur lopen in G#

 

© Joris Van De Moortel 

 

Een gesammtkunstwerk van geïmproviseerde muziek/ geluid met volgende spelers in de hoofdrol:

 

NICO DOCKX

Nico Dockx drukt zijn fascinatie voor archivering, inventarisering, herinnering, databeheer en informatieoverdracht uit in en via verschillende media en methodes. Vaak doet hij dat niet alleen, maar gaat de uitdaging aan met kunstenaars van verscheidene disciplines. Zelf is hij ook niet uitsluitend beeldend kunstenaar, maar is hij actief als grafisch ontwerper, curator en uitgever van zijn eigen onafhankelijke label ‘CURIOUS’. De relatie aangaan met anderen, maar ook met architectuur, experimentele muziek en bewegend beeld is een noodzaak voor Dockx. In 2005 ontving Nico Dockx een DAAD beurs en stelde hij onder andere tentoon in Utopia Station, 50th Venice Biennal/Haus der Künst, Munich, Monopolis, Witte de With, Rotterdam, Through Time & Today en Musée des Beaux Arts de Nantes.

 

 

DOUGLAS PARK

Douglas Park is een internationaal visueel artiest, auteur van proza en kritische essays én curator voor tentoonstellingen. Het meeste van zijn werk is geschreven kunst en literaire proza. Dit voor zowel solowerk als in samenwerking met anderen. Andere vormen van zijn kunst zijn live events, geprinte publicaties, audio recordings, tentoonstellingen en moving images.

 

 

ANDRÉ VIDA

André Vida is een Berlin-Based composer en saxofonist. Hij speelt zowel solo als in groep en heeft al samenwerking gedaan met onder andere Anthony Braxton, Kevin Blechdom, Tarek Atoui, Hassan Khan, Hildur Gudnadottir, Max Loderbauer, Rashad Becker, Nico Dockx, en Jamie Lidell. Samen met Anri Sala heeft hij gewerkt aan voorstellingen voor The New Museum, The Serpentine Gallery, de Roman Amphitheatre in Arles, Frieze London en de Havana Biënnale. Vida heeft in opdracht van de Tri-Centric Foundation, Global Art Forum 7, de 8ste Berlin Biënnale, Eyebeam en de European Sax Ensemble nieuwe werk en performances gecreëerd. Deze werken bestaan uit ontdekkingen van interactiviteit, animatie, licht en kledingdesign als elementen voor een compositorisch systeem gebaseerd op het fysieke van een performance.  

 

 

KRIST TORFS

© Tina Schott

Naast brandweerman te zijn, zet Torfs al te graag de zaal in vuur en vlam met zijn drumkunsten. Momenteel actief als drummer bij Condor Gruppe, en gekend van zijn vroegere band White Circle Crime Club. Vuurwerk gegarandeerd!

 

ERIC THIELEMANS

Thielemans is een grensoverschrijdend drummer die werkt vanuit een klassiek opgeleid en getraind oor via jazz drumming, vrije improvisaties en allerlei hedendaagse musicals. Als opgroeiende tiener in de jaren 80, is net zoals voor veel van zijn generatiegenoten, het multidisciplinaire een bekend gegeven.  Vanaf het begin van zijn muzikale carrière tot nu is Thielemans altijd geïnteresseerd geweest in podiumkunsten, theater, poëzie en dans. Thielemans speelt momenteel in lidlboj (Jozef Dumoulin’s eclectic post jazz playgarden), het Jozef Dumoulin trio met Trevor Dunn op de bass, Tape Cuts Tape (een trio met Rudy Trouvé bekend van dEUS en Lynn Cassiers aka zangeres van lidlboj), rops, snare et les autres (concert/ballad) met Josse De Pauw, Rudy Trouvé, en Wim Lots, The Love Substitutes, Jean-Yves Evrard’s trio, Kaat Helling’s band en zijn eigen EARR (Ensemble Artists Repertoire Research) met Claron Mc Fadden, Jean-Yves Evrard, Peter Jacquemyn, Jozef Dumoulin, Hilary Jeffery en Jorgen Cassier. 

 

LAMONT STIGLER

Deze Amerikaanse DJ, geboren in Detroit, opgegroeid in Duitsland en België, woont en werkt tegenwoordig vanuit Antwerpen. Eind jaren 90 ging dit turntable-talent met verschillende internationale prijzen aan de haal. Bij het Belgische publiek werd hij bekend als lid van DJ Grazzhoppa’s, DJ Big Band en gastoptredens bij Koala. Naast platendraaiers gebruikt Lamont ook drumcomputers, loops, midi controllers en allerlei effecten waarmee hij vrij experimenteert.

 

  START: 20:30 (duration: +/- 1h)

BANGI CURATED BY JORIS VAN DE MOOTEL

12 PROVERBS ON PLATES

6 MEI - 8 JUNI

BEGIJNHOFKERK BRUSSEL

 

Omwille van bouwwerken kiest KultuurKaffee voor een nomadische werking in de stad Brussel. In afwachting van de voltooiing van onze nieuwe vertrekken (voorzien voor eind 2018), vragen we twee keer per jaar aan een gastcurator om onder de noemer BANG! een eigenzinnig festivalprogramma samen te stellen.

6 weken lang werkt deze curator rond een bepaald thema. Waarbij hij/zij verschillende artiesten uit meerdere disciplines naar eigen keuze betrekt en programmeert. Telkens zoeken we een passende plek binnen het Brusselse stadsweefsel voor dit programma.

Beeldend kunstenaar / muzikant Joris Van De Moortel is tijdens het voorjaar van 2017 curator van BANG! festival #5.

Joris Van De Moortel brengt tijdens BANG! een ode aan schilder Pieter Paul Bruegel De Oude. De kunstenaar treedt tijdens het festival samen met zijn gasten in dialoog met Bruegels allegorische schilderij: “Twaalf spreuken” (1558-1560). 

Elke avond staat in het teken van de verklanking van een bruegelspreuk, telkens gekoppeld aan een andere toonaard. 

 

Terug