Terug

Kalender

BANG! CLOSING NIGHT: THE VAN JETS (acoustic)

Sold out

Muziek

& Throes + The Shine (aftershow)

Thursday 24 March 2016
Doors: 19:00
Prijs: €10 (student) - €12
Locatie: BAI_ THE_BRUSSELS_ART_INSTITUTE Plan

The Van Jets (acoustic set)

‘Last call for things that you never should’ –  Two Tides of Ices

Johannes Verschaeve sluit zijn BANG!festival af met een wel heel bijzondere traktatie: 

The Van Jets, zoals je ze niet veel live zal zien.

Geen grote zaalshow met gierende gitaren, muren van feedback en uitgesponnen drumsolo’s maar akoestisch in een van hun meest intieme performances.

Een zeldzame kans om ze eens in een klein zaaltje mee te maken!

Vier studioalbums met singels als What’s Going OnTeevee, Two Tides of Ice en The Future zorgen ervoor dat de 'Jets’ al meer dan een decennium lang een vaste waarde zijn in het Belgische muzieklandschap. Bovendien bewijst de band tijdens Europese clubshows en passages op festivals als Werchter, Pukkelpop en Dour keer op keer live ijzersterk uit de hoek te komen.


 

Throes + The Shine (aftershow) 

Throes + The Shine: een voodoococktail van Angolese kudoro met scherpe Portugese raps, rock en electro. Denk: Buraka Son Sistema. Feestje met een band die op handen gedragen wordt door Bonde Do Role en Balkan Beat Box.

Niemand. Blijft. Stilstaan.

Vrij zeker van.

Timetable:

19:00 Doors

20:30 The Van Jets (acoustic set)

21:30 Throes + The Shine - aftershow

+ dj Rebel Up! SebCat

Rebel Up! SebCat maakt deel uit van het collectief Rebel Up! Soundclash, die de betere global avonden organiseren in Brussel en Amsterdam met ook een radioprogramma 'Nightshop' op Radio Campus Bxl. In 2014 bracht SebCat een dubbele LP uit op het cultlabel Sublime Frequencies, Rajasthan Street Sounds, met opnames van Rajasthaanse folk artiesten. Verwacht een warm-up en afterpartyset van songwriter folk tot de nieuwste Afrikaanse ritmes en veel meer.

http://www.rebelup.org/

https://www.mixcloud.com/Rebel_Uppa/

https://www.mixcloud.com/RebelUpNightshop/

Find this event on Facebook.

@ BAI_

NO COMFORTS – NO ZONES

 

Omwille van bouwwerken kiest KultuurKaffee voor een nomadische werking in de stad Brussel. In afwachting van de voltooiing van onze nieuwe vertrekken, vragen we twee keer per jaar aan een gastcurator om onder de noemer BANG! een eigenzinnig multidisciplinair festivalprogramma samen te stellen. Dit voorjaar trekt zanger/gitarist Johannes Verschaeve zijn festivalgasten (tezamen met zichzelf) uit de eigen comfortzone en nodigt hen uit in The Brussels Art Institute van Jan De Cock (BAI_) voor een verrassende zes weken.

Terug