Terug

Kalender

BANG! GERARD HERMAN + PETER FENGLER + RIA PACQUÉE + LOUCHE

Tickets

Muziek Literatuur en lezingen

IN DE ENE HAND VUUR DRAGEN, IN DE ANDERE HAND WATER DRAGEN IN E

Thursday 11 May 2017
Doors: 19:30
Prijs: €5
Locatie: BEGIJNHOFKERK BRUSSEL Plan

BANG! FESTIVAL CURATED BY JORIS VAN DE MOORTEL

12 PROVERBS ON PLATES

@ BEGIJNHOFKERK BXL

BRUEGELSPREUK #2: IN DE ENE HAND VUUR DRAGEN, IN DE ANDERE HAND WATER DRAGEN IN E

 

  © Joris Van De Moortel

GERARD HERMAN + PETER FENGLER + RIA PACQUÉE + LOUCHE

 

GERARD HERMAN

Het werk van Gerard Herman (Gent, °1989) laat zich niet vatten in één enkel medium. In zijn spontane en veelzijdige kunstpraktijk gaat hij breed-maatschappelijke onderwerpen niet uit de weg. Gerard Herman countert zijn onderwerpen met de nodige dosis poëzie en naïeve, vaak absurde humor die zijn interesse voor taal en woordspelingen niet verhullen.

Op vraag van curator Joris van De Moortel creëert Herman voor BANG! een performance rond de Bruegelspreuk van de avond: IN DE ENE HAND VUUR DRAGEN, IN DE ANDERE HAND WATER DRAGEN IN E.

http://www.gerardherman.be

https://www.trampolinegallery.com

 

 

(c) Gerhard Hofland

Peter Fengler

“And We Don’t Talk Like That # 41567”

Peter Fengler is de meester van transmediale kunst. Zijn werk muzikaliseert performance, waarin grimmige absurditeit, dagelijkse geluiden en concrete poezie een gestileerde geluidscollage vormen. Of hij beschouwt vinyl als sculpturen, performances als publicaties, en onderbewuste associatie als compositietechniek. Voor BANG! brengt hij “And We Don’t Talk Like That # 41567”. Een doorlopende serie van performances waarin spreken in tongen, vergeten en/of onbekende poëzie en andere obscuriteiten een rol spelen. Dit keer met onder andere een verse Poolse geest.

http://ultrahobbycomplex.hotglue.me

 

RIA PACQUÉE

Ria Pacquée (b - 1954) brengt toevallige situaties en objecten uit de alledaagse wereld in beeld. Als toeschouwer van het publieke leven (foto’s en video’s) en als participant (performances) tracht Pacqué antwoorden te bieden op de meest elementaire vragen van ons bestaan. Ze toont onze omgeving (en onze rituelen en gedragingen) op een andere manier en tast daarbij de dunne grens af tussen fictie en realiteit. Toeval speelt steeds een belangrijke rol.

http://riapacquee.com

LOUCHE

 

 

Charlotte Symoens en Maïly Beyrens vormen het experimenteel duo LOUCHE. Ze combineren audio en performance met een gezonde dosis humor en emotie.

Twee personen die leven geven aan bijzondere geluiden en teksten, zonder vast repertoire. Naar gelang de tijd en ruimte van het evenement of de situatie krijgen teksten en etherische melodieën vorm. Met de cadans en balans van het LEVEN als steeds terugkerend gegeven.

https://www.facebook.com/pg/Louche

https://soundcloud.com/twolouche/a-very-ugly-heart-together-with-oliver-geerts

 

 RSVP FACEBOOK-event

BANGI CURATED BY JORIS VAN DE MOOTEL

12 PROVERBS ON PLATES

6 MEI - 8 JUNI

BEGIJNHOFKERK BRUSSEL

 

Omwille van bouwwerken kiest KultuurKaffee voor een nomadische werking in de stad Brussel. In afwachting van de voltooiing van onze nieuwe vertrekken (voorzien voor eind 2018), vragen we twee keer per jaar aan een gastcurator om onder de noemer BANG! een eigenzinnig festivalprogramma samen te stellen.

6 weken lang werkt deze curator rond een bepaald thema. Waarbij hij/zij verschillende artiesten uit meerdere disciplines naar eigen keuze betrekt en programmeert. Telkens zoeken we een passende plek binnen het Brusselse stadsweefsel voor dit programma.

Beeldend kunstenaar / muzikant Joris Van De Moortel is tijdens het voorjaar van 2017 curator van BANG! festival #5.

Joris Van De Moortel brengt tijdens BANG! een ode aan schilder Pieter Paul Bruegel De Oude. De kunstenaar treedt tijdens het festival samen met zijn gasten in dialoog met Bruegels allegorische schilderij: “Twaalf spreuken” (1558-1560). 

Elke avond staat in het teken van de verklanking van een bruegelspreuk, telkens gekoppeld aan een andere toonaard. 

Terug