Terug

Kalender

BANG! Opening Night: Boekvoorstelling 'Wat wij alleen horen' - Saskia De Coster

Literatuur en lezingen

+ inhuldiging wandtekening Rinus Van de Velde

Friday 25 September 2015
Doors: 19:30
Prijs: Op uitnodiging - Win 5x2 plaatsen!
Locatie: BOZAR - Rotonde Bertouille Plan

 ‘De Grote Vlaamse roman is niet dood.’- Herman Koch

 

Melanie is een alleenstaande moeder die vastbesloten is niet meer over zich heen te laten lopen; Claus wil zijn moeder helpen en roept de hulp in van zijn vrienden uit het dierenrijk; Heinz verliest langzaamaan zijn grip op de dingen en zoekt houvast bij zijn vrouw Abigail en zijn cassettebandjes; Martin is een dertigjarige bewaker die worstelt met zijn vrijgezellenbestaan; Erin raakt betoverd door haar nieuwe buurvrouw.

Dit zijn de vijf hoofdpersonages uit het oude Atlasgebouw waarin volop geroddeld, geliefkoosd, begluurd en op de vingers getikt wordt. Als de bewoners op een dag horen dat hun zo vertrouwde Atlasgebouw tegen de vlakte zal gaan, lijken de muren dunner dan ooit. Sommigen steken hun kop in het zand, vastbesloten om deze storm aan zich voorbij te laten gaan. Anderen trekken ten strijde.

Lukt het de bewoners om zich te verenigen tegen het dreigende noodlot? Of is het een bij voorbaat verloren gevecht in een wereld waarin niets hetzelfde blijft?

 

 

Wat alleen wij horen schetst de diepmenselijke ups-and-downs in de hedendaagse grote stad. Subtiel vlecht Saskia de Coster de lotgevallen van haar personages ineen, met de haar zo typerende stilistische bravoure en humor.

Tijdens deze boekvoorstelling gaat radiopresentatrice Ruth Joos met Saskia De Coster in gesprek over de ontzagwekkende opvolger van Wij en ik waarmee Saskia De Coster zich eerder al bewees als de eenentwintigste-eeuwse chroniqueur van het menselijk onvermogen.

Ben je graag bij de opening? Maak dan kans op een van de 5x2 plaatsen voor deze boekvoorstelling (+ inhuldiging Rinus Van de Velde).

Zend ons voor 17 september een mail met vermelding: ‘opening Saskia De Coster’. De winnaars worden op 18 september persoonlijk op de hoogte gebracht.

 

 

Vooraf: onthulling wandtekening Rinus Van de Velde

 

 

Deze boekvoorstelling betekent meteen het officiële startschot van KultuurKaffees BANG! festival met Saskia De Coster als curator. Zes weken lang vormt de pop-up bar in Bozar daarbij het kloppend hart van haar verbeeldend stadsfestival. Belgisch kunstenaar Rinus Van de Velde (1982) creëerde voor de gelegenheid een imposante houtskooltekening op een van de barmuren. De wandtekening is tijdens het festival zes weken lang te bezichtigen.

 

 Start 19:30 Pop-up bar / 20:00 Rotonde Bertouille – Bozar 

GASTVROUW: Jelle Van Riet.

 

Aansluitend: openingsconcert met de knotsgekke trashpopsensatie Kenji Minogue.

 

In samenwerking met  Das MagazinWPG UitgeversPrometheus en Andermansland.

 

 

           

 

Over Saskia De Coster:

 

Saskia de Coster (1976) is opgemerkt columnist en deelnemer aan televisiedebatten, kunstenaar die bruggen weet te slaan naar andere genres maar bovenal de auteur van een nu al schitterend en in zijn soort uniek literair oeuvre. Meerdere van haar romans stonden op de longlist van de BNG en de AKO Literatuurprijs. Haar laatste roman, Wij en ik, won de Opzij Literatuurprijs, verschijnt in het Engels en het Duits en verkocht meer dan 40.000 exemplaren.

 

 

 BANG! Verbeeldend stadsfestival Curated by Saskia De Coster

 

 

Dit event kadert binnen het verbeeldend stadsfestival BANG! Curated by Saskia De Coster. Wegens bouwwerken kiest KultuurKaffee voor een nomadisch bestaan in Brussel en stelt het samen met een gastcurator twee keer per jaar op verschillende plaatsen een multidisciplinair programma samen. Najaar 2015 ontvangt auteur Saskia De Coster haar festivalgasten in Bozar.

 

Een initiatief van KultuurKaffee i.s.m. Andermansland

 

 

Terug