Terug

Kalender

BANG! RUBEN MONTINI + VOID + CEL CRABEELS + DAVIDE BERTOCCHI

Muziek Podium Beeldende kunsten / Expo

De kat de bel aanhangen in c

Wednesday 17 May 2017
Doors: 19:30
Prijs: €5
Locatie: BEGIJNHOFKERK BRUSSEL Plan

BANG! FESTIVAL CURATED BY JORIS VAN DE MOORTEL

12 PROVERBS ON PLATES

@ BEGIJNHOFKERK BXL

BANG! RUBEN MONTINI + VOID + CEL CRABEELS + DAVIDE BERTOCCHI

 BRUEGELSPREUK #5: De kat de bel aanhangen in c

 

  © Joris Van De Moortel 

 

 

RUBEN MONTINI (it)

SOLO 

(ADAGIO)

 

 

 

 

In 'Solo (Adagio)' brengt kunstenaar Ruben Montini (° 1986 Italië / woont en werkt in Berlijn)  een poëtische interpretatie van het Bruegel-spreekwoord ‘de kat de bel aanhangen (in c)’. Deze spreuk verwijst naar een moeilijk of onmogelijk uit te voeren taak. Montini sleept tijdens deze performance een zelfgemaakt schild, bestaande uit een compilatie van al zijn kledij, sokken, kussenslopen, etc., met zich mee. Kleine belletjes, die in het schild genaaid zijn, produceren een intens maar zacht geluid.

Met een a capella-versie van Macy Gray's "The Heart"  en “Ci si arrende” van Zucchero  (gearrangeerd in een adagio in C) belichaamt Montini de behoefte om te worden erkend door de persoon die we het meest liefhebben, maar die besloten heeft om ons te verlaten. Het lied weerspiegelt de onmogelijkheid om dit verlangen te stoppen.  Het is immers het hart dat beveelt en aan diens aard valt niets te veranderen…

http://rubenmontini.com

https://www.instagram.com/rubenmontini/

 

VOID

noise is full of words 

  

 

Noise is full of words is een performance waarin een vocale herkenningssoftware in real time schrijft wat het begrijpt van het geluid dat door een gitaar, als gevolg van een storing wordt geproduceerd.

VOID is een visueel geluidskunstencollectief, gevestigd in Brussel en opgericht door Arnaud Eeckhout en Mauro Vitturini in 2013.

http://www.collectivevoid.com

 

Davide Bertocchi (it)+ Joris Van De Moortel

"The Satisfaction of a Resonant Body or the Anthology of Non-homogeneous" - (2015 - 2017)

 

 

Een geluidsperformance van Davide Bertocchi en  curator Joris Van de Moortel, waarin de geïmproviseerde geluiden van een elektrische gitaar afwisselen door diffractie met die van een "menselijk orgel" ("the Resonant Body") Dit orgel is een zelf uitgevonden instrument dat bestaat uit orgelbuizen, een metalen structuur en een grote tafel, aangestuurd door de ademhaling van vier performers.

http://www.davidebertocchi.com

 

Cel Crabeels 

Composition for 7 Thronethumpers: Cel Crabeels + Oriana Dierinck + Ruben Machtelinckx  + Aarich Jespers 

Beeldend kunstenaar Cel Crabeels (º1958, Brecht (B)) nodigt tijdens BANG! gitarist Ruben Machtelinckx, colorist Aarich Jespersn en fluitiste Oriana Dierinck uit om gedurende een zelfgekozen tijd te improviseren in C in een installatie die in de kerk wordt opgezet. Cel Crabeels creëerde een immersieve installatie die een compositie van trilling en geluiden aanstuurt door 7 Thronethumper-speakers gemonteerd op kerkstoelen. Voor tijdens en na het improvisatiewerk is het publiek vrij om plaats te nemen en de trillingen van de composities die door de stoelen wordt gestuurd in hun lichaam te ervaren.

 

 

 RSVP FACEBOOK-EVENT

BANGI CURATED BY JORIS VAN DE MOOTEL

12 PROVERBS ON PLATES

6 MEI - 8 JUNI

BEGIJNHOFKERK BRUSSEL

 

Omwille van bouwwerken kiest KultuurKaffee voor een nomadische werking in de stad Brussel. In afwachting van de voltooiing van onze nieuwe vertrekken (voorzien voor eind 2018), vragen we twee keer per jaar aan een gastcurator om onder de noemer BANG! een eigenzinnig festivalprogramma samen te stellen.

6 weken lang werkt deze curator rond een bepaald thema. Waarbij hij/zij verschillende artiesten uit meerdere disciplines naar eigen keuze betrekt en programmeert. Telkens zoeken we een passende plek binnen het Brusselse stadsweefsel voor dit programma.

Beeldend kunstenaar / muzikant Joris Van De Moortel is tijdens het voorjaar van 2017 curator van BANG! festival #5.

Joris Van De Moortel brengt tijdens BANG! een ode aan schilder Pieter Paul Bruegel De Oude. De kunstenaar treedt tijdens het festival samen met zijn gasten in dialoog met Bruegels allegorische schilderij: “Twaalf spreuken” (1558-1560). 

Elke avond staat in het teken van de verklanking van een bruegelspreuk, telkens gekoppeld aan een andere toonaard. 

 

 

 

Terug