Terug

Kalender

BANG! SARAH YU ZEEBROEK + MARY OCHER + LUCRECIA DALT + LOUCHE

Tickets

Muziek Podium

Zich onder de blauwe huik verbergen in B♭

Thursday 01 June 2017
Doors: 19:30
Prijs: €5 (presale) - €10 (atd)
Locatie: BEGIJNHOFKERK BRUSSEL Plan

BANG! FESTIVAL CURATED BY JORIS VAN DE MOORTEL

12 PROVERBS ON PLATES 

@ BEGIJNHOFKERK BXL

 BRUEGELSPREUK #10: Zich onder de blauwe huik verbergen in B♭

 

  © Joris Van De Moortel

 

 

bang! SARAH YU ZEEBROEK + MARY OCHER + LUCRECIA DALT + LOUCHE

 

SARAH YU ZEEBROEK


Sarah Yu Zeebroek is kunstenares, muzikante én illustratrice. Ze omschrijft zichzelf als de dochter van een Chinese vis en een Oostendse visser. Als kind leerde ze tekenen in het natte zand en begreep ze toen al dat kunst tijdelijk en vergankelijk is aangezien de golven iedere avond haar kunst mee de zee in namen. Op haar 18de verhuisde ze naar Amsterdam en volgde er lessen bij de Rietveld Academie. Na twee jaar keerde ze terug naar Gent, waar ze haar studies afmaakte in illustraties bij Sint-Lucas. Ze creëerde onder meer artwork voor Triggerfinger, The Rhythm Junks en Bed Rugs. Naast schilderen en tekenen is muziek haar andere passie. Samen met  broer Boris Zeebroek speelt ze in de band HONG KONG DONG

Sarah Yu doet niets zonder er haar eigen draai aan te geven. Voor BANG! zet ze een  performance neer met curator Joris Van De Moortel en nodigde ze daarnaast een all-female line-up uit. De in Berlijn residerende Mary Ocher en Lucrecia Dalt en het Belgische performanceduo Louche zullen haar deze avond vervoegen.

 

MARY OCHER

Net als Sarah Yu Zeebroek limiteert Mary Ocher zichzelf niet tot het 'hokje' muziek. De Berlijnse avant-pop heldin creëert visual art-installaties, documentaires, films, muziek videos en poëzie. In haar spraakmakende werk speelt ze met onderwerpen zoals autoriteit, identiteit en conflict. Op deze manier gaat Ocher in tegen het socio-creatieve gangbare. Van traditionele folk tot jaren 60 garage muziek, van ambient tot experimentele pop met Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes, Ocher heeft 4 studio albums in de afgelopen 6 jaar op haar conto. Haar performance tijdens BANG! staat volledig in het teken van de release van  ‘The West Againt The People, haar nieuwste worp, geproduceerd door Hans Joachim Irmler (Faust)  met bijdragen van onder andere Your Government, Die Tödliche Doris en Felix Kubin. 

 

LUCRECIA DALT (LIVE) 
(HUMAN EAR MUSIC/ OTHER PEOPLE/ BERLIN, GERMANY)

© Catalina Perez Lopez

Na een carrière als burgerlijk ingenieur in haar geboorteland Colombia, dook Lucrecia Dalt de muziekwereld in. De zoektocht naar avant-garde sounds bracht haar van Barcelona tot Berlijn. Haar 'muzikale ik' schippert steeds tussen de scherpte van een methodologische denker en het rusteloze hart van een passievolle artiest. Dalt heeft 5 solo albums op haar naam staan met samenwerkingen met onder meer Julia Holter. Ook maakte ze podcasts voor het online radio platform van het Contemporary Art Museum in Barcelona en werkte ze samen met visual artist Regina de Miguel aan sound design installaties voor onder meer het Reina Sofia Museum en de Maisterravalbuena Gallery in Madrid.

 

LOUCHE

Charlotte Symoens en Maïly Beyrens vormen het experimenteel duo LOUCHE. Ze combineren audio en performance met een gezonde dosis humor en emotie.

Twee personen die leven geven aan bijzondere geluiden en teksten, zonder vast repertoire. Naargelang de tijd en ruimte van het evenement of de situatie krijgen teksten en etherische melodieën vorm. Met de cadans en balans van het LEVEN als steeds terugkerend gegeven.

https://www.facebook.com/pg/Louche

https://soundcloud.com/twolouche/a-very-ugly-heart-together-with-oliver-geerts

 
RSVP FACEBOOK-EVENT

SCHEDULE

19:30 doors

20:15 SARAH YU ZEEBROEK (+ Joris Van De Moortel)

20:45 LOUCHE

21:00 MARY OCHER

22:00 LUCRECIA DALT

 

BANGI CURATED BY JORIS VAN DE MOOTEL

12 PROVERBS ON PLATES

6 MEI - 8 JUNI

BEGIJNHOFKERK BRUSSEL

 

Omwille van bouwwerken kiest KultuurKaffee voor een nomadische werking in de stad Brussel. In afwachting van de voltooiing van onze nieuwe vertrekken (voorzien voor eind 2018), vragen we twee keer per jaar aan een gastcurator om onder de noemer BANG! een eigenzinnig festivalprogramma samen te stellen.

6 weken lang werkt deze curator rond een bepaald thema. Waarbij hij/zij verschillende artiesten uit meerdere disciplines naar eigen keuze betrekt en programmeert. Telkens zoeken we een passende plek binnen het Brusselse stadsweefsel voor dit programma.

Beeldend kunstenaar / muzikant Joris Van De Moortel is tijdens het voorjaar van 2017 curator van BANG! festival #5.

Joris Van De Moortel brengt tijdens BANG! een ode aan schilder Pieter Paul Bruegel De Oude. De kunstenaar treedt tijdens het festival samen met zijn gasten in dialoog met Bruegels allegorische schilderij: “Twaalf spreuken” (1558-1560). 

Elke avond staat in het teken van de verklanking van een bruegelspreuk, telkens gekoppeld aan een andere toonaard. 

Video


Terug