Terug

Kalender

Bismuth (nl)

Muziek

BANG! curated by Johannes Verschaeve

Thursday 17 March 2016
Doors: 20:00
Prijs: €5
Locatie: BAI_ THE_BRUSSELS_ART_INSTITUTE Plan

Sonische maar dansbare waanzin

 

Het Nederlandse Bismuth bewijst dat onconventionele experimentele muziek toch dansbaar kan zijn. De tweekoppige band bespeelt een interessante collectie zelfgefabriceerde instrumenten waarmee ze hun eigen electric noise combineren met soundlooping en allerhande clicks, beeps en riffs.

Onder meer artiesten van Sonic Youth, Kaki King, Kate Nash, The Dodos en Micachu and the Shapes deden al beroep op Yuri Landmans kunde als instrumentenbouwer.

Samen met multi-instrumentalist Arnold van de Velde (ex-Feverdream, Neon Rainbows, Eklin) brengt hij met Bismuth niet te evenaren sonic madness met poppy beats.

Vooraf houden alle instrumentenbouwers uit de Malvich String Plate Workshop (o.l.v. Landman) een kleine demonstratie van de door hen vervaardigde instrumenten.

http://bismuth1.bandcamp.com

Gratis voor Subbacultcha! members.

 

 

 

@ BAI_

NO COMFORTS – NO ZONES

 

Omwille van bouwwerken kiest KultuurKaffee voor een nomadische werking in de stad Brussel. In afwachting van de voltooiing van onze nieuwe vertrekken, vragen we twee keer per jaar aan een gastcurator om onder de noemer BANG! een eigenzinnig multidisciplinair festivalprogramma samen te stellen. Dit voorjaar trekt zanger/gitarist Johannes Verschaeve zijn festivalgasten (tezamen met zichzelf) uit de eigen comfortzone en nodigt hen uit in The Brussels Art Institute van Jan De Cock (BAI_) voor een verrassende zes weken.

Video


Terug