Terug

Kalender

Brussels Jazz Marathon 2015: YVES PEETERS GUMBO (BE)

Muziek

Support: The class of Jeroen Van Herzeele

Saturday 23 May 2015
Doors: 19:30
Prijs: Gratis!
Locatie: Klein Mercelis Theater Plan

Yves Peeters Gumbo

 

Tijdens het Brussels Jazz Marathon stelt Yves Peeters Gumbo je voor aan zijn nieuw project 'The Big Easy Revisited', een imaginaire reis naar het New Orleans van voor en na de orkaan Katrina. In de muziek krijg je een mengeling van invloeden en stijlen uit New Orleans te horen. De band wil niet vervallen in clichés, daardoor is er plaats voor improvisatie, naast zangpartijen uit gospel en soul, groove en ritme.

 

  

Met New Orleans, de geboorteplek van de jazzmuziek, als inspiratiebron kan je je tijdens het optreden verwachten aan een persoonlijke en hedendaagse opvatting van het muzikale nalatenschap van de 'Big Easy'. Ook in de muziek van artiesten zoals Louis Armstrong en Sidney Bechet kan je de invloed van de stad terugvinden.

 

Na verschillende projecten, zoals UTZ, KLEPTOMATICS, GUILLAUME VIERSET - HERVEST GROUP en ANOO te hebben gerealiseerd, focust Yves Peeters zich enkel nog op zijn huidige band Yves Peeters Group/Gumbo. De Gentse band bracht in 2010 hun eerste album 'Sound Tracks' uit, gevolgd door hun tweede album 'All you see' in 2013. Op beide albums hoor je een mengeling van Afrikaans, Amerikaans en rock invloeden, maar hierbij behielden ze wel het belangrijkste ingrediënt, namelijk Jazz.

 

 

Wil je graag deze New Orleanse sfeer komen opsnuiven? Vergeet 'Yves Peeters Gumbo 23/05' dan zeker niet in je agenda te noteren!

 

Yves Peeters Gumbo is:

Francois Vaiana - Vocals

Nicolas Kummert - Tenor sax

Dree Peremans - Trombone

Bruce James (US) - Piano & Vocals

Nicolas Thys - Bass

Yves Peeters - Drums

 

 

The class of Jeroen van herzeele

 

De support act van de avond is 'The Class of Jeroen Van Herzeele'. Zijn ensemble bestaat uit volgende musici, leerlingen van het Koninklijk Conservatorium:

Margaux Vranken - Piano

Fillipe Caporali - Bass

Samy Wallens - Drum

Julie Rens - Vocals

Sylvain Debaisieux - Saxofoon

 

Timetable

Doors

 19:30

The Class of Jeroen Van Herzeele

 20:30

Yves Peeters Gumbo

 21:30

 

 

Tags : Jazz

Video


Terug