Terug

Kalender

BRUSSELS JAZZ MARATHON: SOLEDAD (BE)

Muziek

Friday 23 May 2014
Doors: 20:00
Prijs: Gratis
Locatie: Klein Mercelis Theater Plan

Soledad ontstond een tiental jaar geleden uit een gemeenschappelijke passie voor de ‘Tango Nuevo’, en heeft sindsdien wereldwijd naam gemaakt als een van de beste ensembles in het  genre. Ze speelden op festivals als La Roque d’Anthéron, Miami, Montreal of Lugano en maakten tournees door Europa,  Canada en Japan. 

 

Voor hun nieuwe album ‘Soledad plays Soledad’ dat in oktober 2012 verscheen, werd de bezetting uitgebreid tot sextet met geniale percussionist Michel Séba. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit eigen composities, plus enkele van Gismonti, Pascoal en een nummer van Jobim met de medewerking van zangeres Maurane. 

De pers is unaniem enthousiast en de concerten worden onthaald op staande ovaties. Het album ‘Soledad Plays Soledad’ zal in maart 2014 wereldwijd worden gereleased op OUTHERE Music.

Op vrijdag 23/05 zullen ze, in het Klein Mercelis Theater, twee sets spelen. Je zal ze dus twee maal mogen bewonderen op het Brussels Jazz Marathon!

 

Soledad is:

Manu Comté, accordeon

Alexander Gurning,  piano

Jean-Frédéric Molardviool

Patrick De Schuyter, gitaar

Sam Gerstmans, contrabas

Michel SEBA, percussie

Timetable

Doors  20:00
Soledad  20:30

Brussels Jazz Marathon 2014

 

 

 

Het grote jazzfeest van Brussel met meer dan 150 gratis concerten op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 mei 2014.

Al 19 jaar lang trekt de Brussels Jazz Marathon een groeiend publiek aan, zowel uit binnen- als buitenland. Meer dan 400 musici treden op.

 

Tags : Jazz

Video


Terug