Terug

Kalender

BRUSSELS JAZZ MARATHON: Wofo Sextette plays Raymond Scott (be) + Zygomatik (be)

Muziek

Saturday 24 May 2014
Doors: 20:00
Prijs: Gratis
Locatie: Klein Mercelis Theater Plan

Wofo (be)

 

Wofo is een Gents kwintet dat - met een bijna ongewijzigde line-up - al 7 jaar aan de weg timmert en met zo'n 60 concerten een stevige reputatie heeft opgebouwd.

De muziek van Wofo is verwant aan die van Raymond Scott door de directe impact en het beeldend karakter. En eveneens, zoals Scott’s muziek, is het misschien geen echte jazz, maar het ruikt er wel naar.

Bezetting:

Bassist: Xavier Verhelst (composities)

Klarinet: Mattias Laga

Tenorsax: Michel Mast

Piano: Pieter Baert

Drums: Toon Van Dionant 

Als 6e man in "The Wofo Quintette" werd multi-koperblazer Jon Birdsong uitgenodigd. Hij studeerde jazz en klassieke muziek aan de University of North Texas (VS). Daarna was hij als trompetspeler actief in New York en San Fransisco bij verschillende jazz- en popgroepen zoals Calexico en Beck. In 2003 verhuisde hij naar Antwerpen en werkte onder meer samen met Think of One, FES, Raymond Van Het Groenewoud, dEUS.

Maar wie is dan Raymond Scott ? Zijn naam zegt u wellicht niets, maar zijn muziek zal u zeker bekend in de oren klinken: die is namelijk ontelbare keren gebruikt allerlei cartoons: aanvankelijk vooral in de "Looney Tunes" en "Merry Melodies" (Bugs Bunny, Daffy Duck,...), later in o.a. Popeye, The Flintstones, Tom & Jerry, Batman, The Simpsons, …

Een uitgebreide biografie en info over Raymond Scott vindt u hier.

 

Zygomatik (be)

“Electrifying Groove Originals”

Ze mengen jazz, soul, rock, funk en ver hierbuiten op een energieke manier. Akoestische en organisch, levendig en meeslepend, aardend en psychedelisch.

De band Zygomatik , gerund door bassist Piet Verbist, is zijn eerste project als  bandleider en componist. Door de jaren heen heeft hij deelgenomen aan vele verschillende muzikale projecten: van rock en soul over rechte jazz tot wereldmuziek ( tango, flamenco, Noord-Afrikaanse muziek) en vrije improvisatie .

Al die invloeden smelten samen in zijn composities waar intensiteit , groove en energie de belangrijkste ingrediënten zijn.


Piet verwijst zelf naar volgende invloeden ( in alfabetische volgorde ): The Beatles, Ben Allison, Bootsy Collins, Charles Mingus, Curtis Mayfield, Dave Holland, Deep Purple, El Camaron De Isla, Frank Zappa, Henri Texier, The Meters, Miles Davis, James Jamerson, King Crimson, Led Zeppelin, Masada, Pink Floyd, Rabih Abou - Khalil, etc.

Bezetting:

Piet Verbist: leader, double bass, effects & compositions

Herman Pardon: drums

Vincent Brijs: baritone saxophone

Bram Weyters: Fender Rhodes, effects

 

TIMETABLE:

WOFO: 20:30

ZYGOMATIK: 22:00

 

BRUSSELS JAZZ MARATHON 2014

 

 

 

Het grote jazzfeest van Brussel met meer dan 150 gratis concerten op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 mei 2014.

Al 19 jaar lang trekt de Brussels Jazz Marathon een groeiend publiek aan, zowel uit binnen- als buitenland. Meer dan 400 musici treden op.

 

Tags : Jazz

Video


Terug