Terug

Kalender

BRUSSELS JAZZ WEEKEND: LAUGHING BASTARDS

Muziek

+ Ensemble Diederik Wissels

Saturday 27 May 2017
Doors: 20:00
Prijs: GRATIS
Locatie: Klein Mercelis Theater Plan

 LAUGHING BASTARDS

 

"Eén van de best bewaarde jazzgeheimen van dit land" (DaMusic)

Laughing Bastards is ontstaan rond de muziek van het drummerloze en grensverleggende trio van Jimmy Giuffre uit de jaren ’50. ‘Blues-based folk jazz’ zoals de meester het noemde. Zelf omschrijft de groep het als ‘bastaardmuziek’. Op het debuutalbum ‘Old Masterplans’ staan maar liefst vier Giuffre stukken, waaronder de hit ‘The Train and the River’. Maar er is meer, zo is er ook plaats voor eigen composities en muziek van Randy Weston en  Radiohead cover ‘Exit Music'.

Laughing Bastards bestaat uit Michel Mast (Flat Earth Society, WoFo, X-Legged Sall), gitarist Jan-Sebastiaan DeGeyter en bassist Nils Vermeulen. Drummer Casper Van de Velde geeft de groep extra pit.

 

Voorprogramma:

Ensemble Diederik Wissels 

 

Diederik Wissels, geboren te Rotterdam (°1960), speelt al sinds zijn vijfde levensjaar piano. Later studeerde hij onder meer piano en gitaar aan het conservatorium. Tijdens zijn studies aan het Berklee College of Music in Boston kreeg hij les van niemand minder dan John Lewis en Kenny Drew. Later verhuisde hij naar Brussel, waar hij nog steeds woont. Hij heeft samenwerkingen op zijn palmares staan met onder meer Chet Baker, Joe Henderson en Toots ThielemansDit jaar vergezelt hij ons tijdens het Brussels Jazz Weekend met zijn klas van het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Dit ensemble is een kwartet bestaande uit Casper Van De Velde en Daniel Jonkers op de drums, Soet Kempeneer op de contrabas en Hendrik Lasure op piano. Door het samen zetten van twee drummers onderzoekt het ensemble op experimentele wijze welke 'extra power' dit geeft aan de groep. Het ensemble gaat op zoek naar een statische manier van spelen waarbij het tempo de trein is die alles samenhoudt. Kenmerkend: lange bogen met een organische op -en afbouw en composities die plaats laten voor improvisatie op vlak van structuur. 

 TIMETABLE

Doors

 19:00

Ensemble Diederik Wissels

 20:00

Laughing Bastards

 21:00

 

Dit evenement kadert in het project Jazz Campus Tour: een maand met jazzconcerten georganiseerd door STUVO+ odisee en Katholieke Universiteit Leuven campus Brussel, Stuvo Luca Brussel, KultuurKaffee VUB en Stuvo EHB. Zo vieren wij 100 jaar jazz. Vier met ons mee!

 

Met de steun van Maïte Morren, Schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden, het college van Burgemeester en Schepenen van Elsene.

 


Programma Jazz Campus Tour:
04/05: Nature Heaten, 2 Times Nothing & Rafiki @ De Kriekelaar
04/05: dj-set Synik @ Jardin Rosé, Odisee
18/05: SCHNTZL & Temporary Wayning @ RITCS café
26/05: Christophe Wallemme Combo @ Das Haus
27/05: Laughing Bastards @ Klein Mercelis Theater

  

 

 

 

Terug