Terug

Kalender

Chantal Acda (NL/BE) + And They Spoke In Anthems (BE)

Tickets

Muziek

VROUWELIJKE STEM VAN ISBELLS SOLO

Saturday 12 April 2014
Doors: 19:30
Prijs: vvk. €4 (reduction/students) / €7 (excl. reservatiekost) adk €6 (students) /€ 10
Locatie: Klein Mercelis Theater Plan

CHANTAL ACDA & Band

 

 

Chantal Acda verscheen de laatste jaren al in verschillende formaties op het podium. Ze verzorgt onder meer de vrouwelijke stem van Isbells, haar project True Bypass in samenwerking met Craig Ward (ex-dEUS, Kiss my Jazz, The Love Substitutes) kreeg de nodige lof toebedeeld en onder de noemer Sleepingdog schuimde ze internationale podia af met de Amerikaan Adam Wiltzidee (Stars of the Lid).

Tijdens het vele toeren ontmoette ze dankzij Peter Broderick diens labelgenoot en pianist Nils Frahm. Meteen ook een aanleiding om deze Duitse componist te omarmen als producer. In diens huisstudio in Berlijn sloot Chantal zich samen met hem tien dagen op om in alle stilte te werken aan haar solodebuut.

'Let Your Hands Be My Guide' (2013) werd een erg intimistische plaat met negen broze liedjes, waarop Acda haar breekbare stem volledig op de voorgrond plaatst.

 Naast zijn rol als producer nam Nils Frahm bovendien ook enkele pianopartijen voor zijn rekening maar ook Peter Broderick (Efterklang), de IJslandse celliste Gyda Valtysdottir (múm) en multi-instrumentalist Shazhad Ismaily (Tom Waits/ Lou Reed) gooiden hun eigen gewicht in de schaal door zich onbaatzuchtig ten dienst te stellen van haar artistieke visie.

 

‟Iedere song twinkelt als een ster aan het firmament. “Alles van waarde is weerloos”, schreef de dichter Lucebert ooit. Dat slaat zeker op (bij een Brits label verschenen) ‘Let Your Hands Be My Guide’. Maar juist in dat breekbare schuilen Acda’s kracht en duurzaamheid. Zelfs met fluwelen handschoenen kun je iemand knock-out slaan.” - Dirk Steenhout op Cobra.be

 

In het Klein Mercelis Theater worden deze nummers live tot leven gebracht door:

Alan Gevaert - dEUS

Eric Thielemans - Tape Cuts Tape, The Love Substitutes

Jean Yves Evrard - Rêve d’ Eléphant Orchestra, Mâäk’s Spirit

 

 

AND THEY SPOKE IN ANTHEMS

 

 

Je hoort het wel vaker: muzikanten die zichzelf volledig afzonderen om in alle rust aan een eigen album te timmeren. Arne Leurentop, de man achter And They Spoke In Anthems, heft deze filosofie zelfs tot een heel nieuw niveau. Een jaar lang zakte deze jonge Antwerpse Gentenaar af naar de andere kant van de wereld: Australië. Al trekkend door het vasteland vond hij zichzelf terug en genoot er van elke ervaring die hij in ons eigen Belgenlandje miste. Op zoek naar rust en met een gitaar in de hand ontdekte hij zijn eigen stijl, los van alle invloeden maar vol herinneringen en ervaringen. Zijn debuutalbum ‘June’ ontsproot letterlijk uit een basis van gedachten, teksten en zelfs notenbalken die hij tijdens zijn queeste in zijn dagboek bijhield. Het unieke, harmonische eindresultaat is ongehoord rijk voor popmuziek en niet te vergelijken met enige andere plaat; een resultaat dat voorkomt uit zijn eigen karakter: anders willen zijn dan de rest en met een ongelooflijke passie voor ambacht (Arne Leurentop speelt de muziek allemaal zelf, maar produceerde ze ook zelf onder een eigen label). Bereid je al maar voor op een muzikale reis doorheen zijn hoofd...

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Timetable

 

Doors

 19:30

And They Spoke In Anthems 

 20:30

Chantal Acda + band

 21:45

 

 

 

 

 

 

Met de steun van Maïte Morren, Schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden, het college van Burgemeester en Schepenen van Elsene. 

 

 

 

Terug