Terug

Kalender

Expo: Mark Cloet C. STONE | ZIE: EEN STEEN

Beeldende kunsten / Expo

Van Thursday 02 2014 tot Thursday 23 October 2014
Doors: 19:30
Prijs: gratis
Locatie: KK Gallery' Plan

Expo: 3 oktober t.e.m. 23 oktober

ma t.e.m. do 10u00 tot 18u00

Vernissage 2 oktober - 19:30

Inleiding door prof., dr. Willem Elias.

Mark Cloet brengt in deze tentoonstelling een beeld en dat is wat op zijn minst van een beeldhouwer mag worden verwacht. Hij toont beeldhouwwerken en geeft deze beelden een nieuwe context via affiches die zowel op de tentoonstelling, op de universiteitssite als in Brussel te zien zullen zijn. Tijdens de tentoonstelling wordt ook het boek C. STONE (uitg.: MER kunstpaperhallen en The Texas University Press) gepresenteerd. Het boek kan zowel als kunstboek, studieboek of experiment kan worden bekeken.


De tentoonstelling tast een aantal grenzen af of stelt op zijn minst vragen die aanzetten kunnen zijn tot gesprek:

“Wat is beeldhouwkunst vandaag?”, “Hoe geraken toeschouwers vernesteld in de strengen van werkelijkheid en worden ze ipv nauwelijks actieve aanschouwers ook collaborators van een kunstproces?”, “Hoe opereert een artiest als hij het beeld, zijn wereldbeeld en zijn droom vermengt.”, “Kunnen we spreken over nieuwe vormen van kunst in de openbare ruimte?”, “Werkt een beeld niet simpelweg beter zonder impliciete boodschap?”, “Zijn beelden dragers van boodschappen?”, “In hoeverre heeft de kijker inspraak in het beeldend proces van een kunstenaar?” en “Wat is kijken, hoe verschilt het met zien”...

Deze reflectie stelt ook onmiddellijk de vraag:

“Hoe kijken we vandaag, of kunnen we ons nog een “beeld” vormen van de ruwe werkelijkheid?”, “Hoe zien we vandaag fenomenen als betrokkenheid, engagement, democratie of inspraak?”, en “Kan kunst of moet kunst uberhaupt bijdragen leveren die onze samenleving leefbaarder maken?”

 

- Lees ook: 'De Stenen Maken De Kunst'- Cobra.be over C.Stone

Terug