Terug

Kalender

Gap Dream (us) + Tomorrows Tulips (us)

Tickets

Muziek

Burger Records aliens

Sunday 02 November 2014
Doors: 20:00
Prijs: vvk. €4 (red.) / €6 (excl. reservatiekost) adk €6 (red.) /€10
Locatie: KultuurKaffee Plan

Tomorrows Tulips

De sound van Tomorrows Tulips ontsproot ergens tussen Los Angeles en San Diego en kan best omschreven worden als een hommage aan de DIY esthetiek uit de nineties. Op het wereldwijde web ook wel beschreven als ‘Pavement on the beach’, ‘loser rock’ of ‘bummer pop’. Als behoeders van de ‘underground slightly outta tune rock’ gaat hun voorkeur uit naar het experiment en impromptu deconstructie.
Deze ‘Kurt Cobabies’ brengen lofi muziek zoals we ze het liefst horen.

Op 27 september laten ze hun derde LP “WHEN” (Burger Records) op de wereld los.

Bekijk als voorproever hun R-rated video met maar liefst twee songs uit “WHEN”: Denk: kleverige eierdooiers (!), blote madammen (!) ...

 

Gap Dream (solo)

 

Gabe Fulvimar aka Gap Dream huist eveneens onder het Burger Records label. Dat kan je zelfs vrij letterlijk nemen.

Wanneer Fulvimar niet op tour is, leeft hij in het Burger Records magazijn, dat evengoed dienst doet als kantoor van zijn label.

Leven bij een label, dat staat vanzelfsprekend gelijk aan een diversiteit aan invloeden die ook duidelijk terug te vinden is in zijn muziek.

Van fuzzy gitaren met punkinvloeden op het eerste album tot zijn liefde voor 60s psychedelic pop en vintage synthesizer sounds op opvolger 'Shine Your Light '(2013).

Ontwar een knipoog naar 90ies indiehelden zoals Spiritualized en Sonic Youth terwijl Fulvimar met nasale stem contempleert over eenzaamheid, praatgrage vriendinnetjes en het leven op het strand.

The cult of Gap Dream proposes a toast.

TIMETABLE:

Doors  20:00
Tomorrows Tulips  21:00
Gap Dream  22:00

 

Terug