Terug

Kalender

Gilles Polet : Simurg

Tickets

Podium

BANG! FESTIVAL CURATED BY SACHLI GHOLAMALIZAD

Thursday 13 October 2016
Doors: 19:30
Prijs: €5 (red) / €10
Locatie: De Markten - WITTE ZOLDER Plan

Gilles Polet studeerde af aan P.A.R.T.S. en maakt deel uit van Jan Fabres Troubleyn. In zijn solovoorstelling Simurg verkent hij de complexe verbanden tussen de Soeficultuur in Iran en de westerse clubcultuur.

Tijdens zijn verblijf in de provincie Kermanshah in Iran, dompelde Polet zichzelf zes weken lang onder in de cultuur van de Jorason Soefi's. Geïntrigeerd en geïnspireerd door hun ceremonies, bemerkte hij linken tussen de trance van een Soefi en die van een clubber. Allebei zijn ze op zoek naar een vorm van extase: een moment van gelukzaligheid waarin de uitvoerder zijn eigen ego afschudt en zichzelf overgeeft aan iets groters, iets beters.

Aan de basis van zijn onderzoek ligt het boek The Conference of Birds van Farid un-Din Attar. Een verhaal waarin alle vogels ter wereld samenkomen om hun koning te kiezen. Ze besluiten dat Simurg hun leider moet worden, een goddelijke vogel die niemand ooit gezien heeft, waarna ze naar hem op zoek gaan...

Simurg belichaamt de queeste van Gilles Polet op zoek naar het goddelijke lichaam.

 

+ nasbespreking met de maker

 

 

 

 

BANG!  FESTIVAL

 CURATED BY SACHLI GHOLAMALIZAD 

6 oktober  - 10 november 2016

TRAVELLING ARTS FESTIVAL

 

Najaar 2016 plaats actrice / theatermaakster Sachli Gholamalizad, als curator van BANG!, het festival volledig in het teken van Fernweh. Fernweh is een Duits leenwoord dat een soort melancholisch gevoel omschrijft.

Tijdens BANG! zet Gholamalizad artiesten in de kijker die zoeken naar elders, iets anders, iets hogers, iets lagers, iets verders of… misschien ook wel iets dichters. Centraal staat “het verlangen". 

 

Video


Terug