Terug

Kalender

GLINTS + FACES ON TV

Tickets

Muziek

BANG! curated by Johannes Verschaeve

Tuesday 08 March 2016
Doors: 19:30
Prijs: €7 - €5 students atd (registratie vooraf aangeraden!)
Locatie: BAI_ THE_BRUSSELS_ART_INSTITUTE Plan

GLINTS

 

Label Run Tell Secrecy zendt zijn discipelen uit om het evangelie van donkere weemoed en bloedmooie tunes te verspreiden. De otherworldly hiphop’ van Jan Maarschalk Lemmens aka Glints, nestelt zich als een heilbrengende boodschap in de schuilkelders van ieders hersenpan.

Live bijgestaan door gitarist/co-founder Mathias Bervoets en Soldier’s Heartleden Ferre Marnef (bas) en Benjamin Cools (drums), brengt Glints explosieve minimalistische elektronica met daarop poëtische teksten in een vlekkeloos Brits accent. ‘Poetic hiphop’ die doet denken aan het vroege A$AP Rocky.

‘Beat godfather’ Lefto, blogs als Disco Naïveté, de HumanHumancommunity maar ook Studio Brussel en De Morgen zijn het er allemaal over eens. Glints zit in de lift. De Red Bull Elektropedia Award voor ‘Most Promising Artist’, optredens in AB en een aftershow voor Years & Years zorgden ervoor dat deze groep hun kickstart niet gemist hebben.

Glints zal schitteren in kleine heldere flitsen.

 

The new marching orders are in, and young boy wonder Glints is ahead of the pack with a mile." (Disco Naïveté)

Met dit onweerstaanbare huiverplaatje bewandelt deze Belgische nieuwlichter immers een door treurwilgen overwoekerde sluipweg tussen onpeilbaar duister en tomeloze weemoed.(De Morgen)

 


 

faces on tv

 

Faces on TV, een groep die eveneens niet van de muzikale radar te slaan is. Zowel De Morgen als De Standaard tipten hen begin dit jaar nog als de revelatie van 2016.

Voor wie, vraag je ons? Wel, voor diegenen die vinden dat poppy en noisy samen best wel fijn klinken. Voor zij die het graag ijl en sensueel hebben, teder maar toch een beetje fel. Voor jou, denken we dan spontaan.

Frontman Jasper Maekelberg, best wel een grote mijnheer in wording, is niet alleen een begenadigd zanger/liedjesschrijver. Hij werkte als producer/mixer al aan de sound van onder andere Bazart, Gabriel Rios, Jef Neve, Nordmann, en Trixie Whitley.

Hun eerste single ‘Run Against The Stream’ werd gretig opgepikt door Studio Brussel en Radio 1 en hun nieuwste song ‘Love/Dead’ drong net nog De Afrekening binnen. Deze ijzersterke visitekaartjes bezorgden de groep podiumplekken in Vooruit, Trix, Muziekodroom, STUK, etc.

Hun derde single en de release van de debuut­EP verwachten we in het voorjaar van 2016.

In mijn Belgische top 3. Triestig maar sexy.' (Max Colombie)

Vol gas met de handrem op. Donker, avontuurlijk, troostrijk. (Humo)

 

 
TWEEMAAL een traktatie dus op jong beloftevol talent.
Tickets kosten 5 (student) - 7 euro en zijn enkel verkrijgbaar via de avondkassa.
 

 TIMINGS:

19:30 doors

20:30 Faces On Tv 

21:30 Glints

 

Wil je zeker zijn van jouw plaats?

 
Reserveer je plek via deze link.
Opgelet! beperkt aantal plaatsen. 
 
Gratis voor SUBBACULTCHA!leden
 

@ BAI_

NO COMFORTS – NO ZONES

 

Omwille van bouwwerken kiest KultuurKaffee voor een nomadische werking in de stad Brussel. In afwachting van de voltooiing van onze nieuwe vertrekken, vragen we twee keer per jaar aan een gastcurator om onder de noemer BANG! een eigenzinnig multidisciplinair festivalprogramma samen te stellen. Dit voorjaar trekt zanger/gitarist Johannes Verschaeve zijn festivalgasten (tezamen met zichzelf) uit de eigen comfortzone en nodigt hen uit in The Brussels Art Institute van Jan De Cock (BAI_) voor een verrassende zes weken.

 

Tags : Dromerig Hiphop Jong talent Elektronisch Beats

Video


Terug