Terug

Kalender

Grote literaire avond met Connie Palmen

Tickets

Literatuur en lezingen

BANG! curated by Saskia De Coster - Verbeeldend stadsfestival

Thursday 01 October 2015
Doors: 19:00
Prijs: vvk - €5 / adk: €8
Locatie: BOZAR - Rotonde Bertouille Plan

 JIJ ZEGT HET

 

 

Een aangrijpende roman over het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur

 

Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. In Jij zegt het geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem. Ze laat hem terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk dat op 11 februari 1963 eindigt in de zelfmoord van zijn vrouw, en op zijn leven dat vanaf dat moment door deze dood wordt beheerst. In de talloze biografieën die van haar verschijnen krijgt zij de status van martelares, hij die van verrader en moordenaar, beschimpt door wildvreemden en aangeklaagd door mensen die hij als vriend beschouwde.

 

Op ingetogen, scherpzinnige wijze beschrijft Palmen de gedachten, angsten en bezweringen van de bruidegom, en de diep tragische band met de vrouw die zijn leven zou bepalen Jij zegt het is een aangrijpende roman over de liefde en de dood.

 

Connie Palmen schreef in een kwarteeuw vijf grote romans, een novelle, verhalen, essays en Logboek van een onbarmhartig jaar. In Bozar gaat ze op de uitnodiging van Saskia De Coster in en voert ze met radiopresentatrice Ruth Joos een gesprek over haar nieuwste roman en Vlaams radio- en televisiemaker Lieven Vandenhaute brengt deze avond een gepaste hommage aan de schrijfster.

Deuren: 19:00

Aanvang: 20:00

I.s.m. Prometheus en WPG Uitgevers 

 

 

 

BANG! Verbeeldend stadsfestival Curated by Saskia De Coster

Dit event kadert binnen het verbeeldend stadsfestival BANG! Curated by Saskia De Coster. Wegens bouwwerken kiest KultuurKaffee voor een nomadisch bestaan in Brussel en stelt het samen met een gastcurator twee keer per jaar op verschillende plaatsen een multidisciplinair programma samen. Najaar 2015 ontvangt auteur Saskia De Coster haar festivalgasten in Bozar.

Een initiatief van KultuurKaffee i.s.m. Andermansland

Terug