Terug

Kalender

Het Kampioenschap van Brussel

Thursday 17 October 2013
Doors: 20:00
Prijs: Gratis!
Locatie: KultuurKaffee Plan

Het tweejaarlijks muziekconcours Het Kampioenschap van Brussel gaat voor de zesde maal op zoek naar jong muzikaal talent! Solo of in groep, rock of pop, zacht of net heel energiek,… alles is toegestaan. Na 5 voorrondes in 5 verschillende Brusselse cultuurtempels, strijden de winnende artiesten 5 december in de AB voor de overwinning. 

Sinds 2003 organiseert JES, stadslabo voor kinderen en jongeren in Antwerpen, Brussel en Gent dit Kampioenschap. In deze muziekwedstrijd krijgen beginnende Brusselse artiesten de kans om hun kunnen te tonen aan een groot publiek. Op muziekgenre wordt geen label geplakt, iedereen met muziek in hart en nieren is welkom.

Veel bekende artiesten komen voort uit de kweekvijver van het Kampioenschap van Brussel, denk maar aan The Black Box Revelation en Puggy. Een uitgelezen kans dus voor de deelnemende bands om in hun voetsporen te treden!

Voorronde KultuurKaffee:

Neufchâtel: heavy sound met pop en psyche invloeden. Jong, ruw, krachtig.

New Killers in Townhard rock, versmelting van eendrachtige melodieën, teisterende gitaarriffs, ruwe drums en een diepe en agressieve bas.

JoBee Projectveelzijdige muzikante van Poolse origine, jazz, hip hop en soul-invloeden.

The Narcotic Daffodils: van trage walsen tot blues en rock, traditionele instrumenten, rijk en fris.

the1984 stevige maar groovy rocknummers die de energie van de groep in de verf zetten.

Georganiseerd door JES en De Rockfabriek, gesteund door 100% Puur, vi.be, de Brusselse Jeugdhuizen en VGC.

Terug