Terug

Kalender

HGO!XTRA CINECONCERT: Syndrome (be) + Motek (be)

Muziek Beeldende kunsten / Expo Film en video

nav opening Het Grote Ongeduld!Xtra

Wednesday 19 March 2014
Doors: 21:00
Prijs: Gratis!
Locatie: KultuurKaffee Plan

 

SYNDROME (BE)

Mathieu Vandekerckhove is in de eerste plaats bekend van zijn werk met ondermeer Amenra, Kingdom en Sembler Deah. Zijn soloproject Syndrome bevestigt echter zijn sterke reputatie als experimentele songwriter en “soundscaper". Muziek is voor Vanderkerckhove een middel tot het kanaliseren van negatieve in positieve energie, tot zelfonderzoek  en meditatie. Tijdens de intense set die Syndrome brengt in KultuurKaffee in het kader van HGO!Xtra, treedt Vandekerckhove in dialoog met de beelden van Stefaan Temmerman.

MOTEK (BE)

Deze sterkhouders van de Belgische postrock draaien intussen bijna 10 jaar mee in het nationale en internationale alternatieve muziekcircuit. Haar unieke sound dankt Motek aan de combinatie van hynotische drumpatronen, met effecten beladen gitaren en meeslepende baspartijen. Met het in 2013 verschenen ‘Sonder’ is Motek intussen al aan haar vierde plaat toe. Meer dan ooit klinkt dit viertal – Steven Biebaut, Wout Roelants, Kim Aernoudt en Bert Delafontaine - slim, rauw en eigenzinnig.

De songs balanceren op het grensgebied tussen rock en experiment en evolueren van dreigende rust tot uitbundige, uitgesponnen chaos. Live versmelt de sound van Motek samen met de prachtige visuals van Tine Guns tot een intense performance.

 

TIMETABLE:

21:00: Syndrome

21:45 Motek

 

 Deze gratis concertavond maakt onderdeel uit van de openingsavond van de tentoonstelling Het Grote Ongeduld! Xtra: een tentoonstelling met afstudeerprojecten van studenten uit alle Belgische kunsthogescholen die zich toeleggen op experimentele kortfilm en multimedia

 

Terug