Terug

Kalender

HGO!XTRA Opening | ARTIST TALK: KOEN THEYS

Beeldende kunsten / Expo Film en video Literatuur en lezingen

Het Grote Ongeduld!Xtra

Wednesday 19 March 2014
Doors: 19:00
Prijs: Gratis
Locatie: KK Gallery' Plan

 

Het Grote Ongeduld!Xtra is een tentoonstelling met afstudeerprojecten van studenten uit alle Belgische kunsthogescholen die zich toeleggen op experimentele kortfilm en multimedia. HGO!Xtra focust op films waarin de zoektocht naar de vorm een centrale rol speelt, het verhaal ontbreekt of sterk ondergeschikt is aan het visuele aftasten van de mogelijkheden en de grenzen van het medium film.  

>> 19u00: ARTIST TALK: KOEN THEYS 

–  Campus VUB - Gebouw D, lokaal 2.01 

Ter ere van de opening van deze tentoonstelling nodigen SMIT en KultuurKaffee videokunstenaar Koen Theys uit voor een Artist Talk.

Koen Theys (° 1963, Brussel, BE) is een pionier van de Belgische videokunst. Zijn rijke oeuvre getuigt van een doorgedreven en kritische visie op maatschappij, kunst en cultuur. In 2013 kreeg Theys voor het eerst een grote overzichtstentoonstelling in het S.M.A.K. De pers had het over " (…) een briljante mindfuck met diep in het vlees snijdende filosofische implicaties (…) die je zowel buikpijn doet krijgen van het lachen als een orkaan van 12 beaufort misantropie in je hoofd oplevert.”  Tijdens deze artist talk vertelt Theys uitgebreid over zijn werk, zijn visie en inspiratie.

De lezing is gratis. Inschrijven en reserveren verplicht via onderstaand inschrijvingsformulier.

In samenwerking met 

 

>> 20u00: OFFICIËLE OPENING VAN DE EXPO

- door Prof. dr. Johan Swinnen – KK Gallery’ - gratis

 

DEELNEMENDE KUNSTENAARS: MIKI AMBROZY [Fabric of Time]  - VIVIAN BARIGAND [The Gods Division] - SVEN DEHENS [BLUE/Cowboy] - MATHIEU HENDRICKX [Sweetheart] - CEDRIC LAMBOT &  CHRISTINE D'ARIENZO [ 'Catch Me If You Can’ ] - MARGARITA MAXIMOVA [San Sperate] - DAVID RABAU [Jardin de joie] - CLARA & LISA SPILLIAERT [Hotel Red Shoes] - ENO SWINNEN [‘Live Love Like & Share’] 

 

>> 21u00: cineCONCERT: MOTEK + SYNDROME 

 – [BE, POSTROCK – SOUNDSCAPES & VISUALS] – KultuurKaffee - Gratis

Meer info over het gratis cinéconcert in KultuurKaffee vind je hier.

 

Volg dit event via Facebook

 

Tags : Jong talent Expo Lezing Tentoonstelling

Terug