Terug

Kalender

Horses (BE) + I am Oak (NL)

Tickets

Muziek

Zachtzinnige zondag @ KultuurKaffee

Sunday 04 May 2014
Doors: 19:30
Prijs: vvk. €4 (reduction/student) / €7 (excl. reservatiekost) adk €6 (reduction/ student) / €10
Locatie: KultuurKaffee Plan

HORSES (BE)

 

Vanuit de schaduwkant tovert Horses een prachtige, gelaagde en weemoedige sfeer tevoorschijn. Ze nemen hun publiek mee in de breekbare kwetsbaarheid van de eenzaamheid en de intrigerende kracht van rust en tijd is alom vertegenwoordigd. Eenmaal je alles uit je hoofd hebt gezet en luisteren en beleven op de eerste plaats staat, wordt je opgeslokt door de donkere mist die hun instrumenten weemoedig de zaal in laten glijden.

Singer-songwriter Bert Vliegen leidt zijn groep door een sober, diepzinnig en intiem avontuur dat de luisteraar niet onbewogen achterlaat.

Met debuutplaat ‘Crystal Clear Air’ levert Horses een sferische debuutplaat af die onder het waakzame oor van Robin Proper-Sheppard, (beter bekend als Sophia) vorm kreeg. Tien knappe songs op het kruispunt tussen Sparklehorse en Death Cab for Cutie.

I am Oak (nl)

 

I am Oak uit Utrecht heeft net een rerelease van ‘Ols Songd’ achter de rug en met Thijs Kuijken aan het roer zijn alle muzikale puntjes op de i gezet. de oude liedjes werden opnieuw opgenomen. De nummers werden live al veelvuldig gespeeld, maar zijn niet eerder op een album uitgebracht.

'Het gaat om ingetogen folkliedjes van het soort waar je moeiteloos alle resterende zondagen van je leven mee kunt opluisteren' vertelt Best Kept Secret Festival op zijn website over deze band. Perfect match: I Am Oak en zachtzinnige zondag @ kultuurkaffee !

Dat I am Oak perfectie nastreeft voel je: het baden in de nummers, die live over het publiek uitpsoelen als het ritmische gewieg van de zee, doen even de tijd stilstaan. De ruis valt zachtjes weg en alle puzzelstukken dwarrelen op hun plaats. 

Muziek op zijn puurst.

“I am Oak klinkt als de Nederlandse uitloper van de Bon Iver van ‘For Emma, Forever Ago’, Kings Of Convenience of – dichter bij huis – Isbells.” Damusic

 

TIMETABLE:

Doors  19:30
Horses (BE)  20:30
I am Oak (NL)  21:30

 

 

Video


Terug