Terug

Kalender

KK World: Soldier Hems Band (MTN)

Muziek

feat. Jupiter Diop (SEN)

Thursday 20 February 2014
Doors: 20:00
Prijs: Gratis!
Locatie: KultuurKaffee Plan

Hamady Bocar Diop aka Soldier Hems werd geboren in 1988 in het zuiden van Mauritanië. Soldier Hems, een nieuwe geëmailleerde stem, begon zijn muzikale carrière in Fouta en de buitenbuurten van Nouakchott, waar zijn bekende nummers zoals ‘Baayo’ en ‘Almuudel am’ een mooie populariteit genoten.

Soldier Hems leeft vandaag de dag in Brussel waar hij met zijn band eigenzinnige en grenzeloze muziek maakt waarin hij West-Afrikaanse sound fusioneert met rap, reggae, dancehall en kruidt met een blues/rock gitaar touch. Hij zingt in het Engels, Frans, Peul en Wolof.

Diop is erg begaan met de sociale en politieke evoluties in Mauritanië, en verzet zich tegen de verdrukking van volkeren wereldwijd. Zo klaagt hij in het lied ‘Heele’ het cynisme van de Afrikaanse staatshoofden aan. Met zijn muziek wilt hij de jeugd in Afrika en in de wereld wakker maken. Zijn teksten gaan over sociale rechtvaardigheid, vrede, liefde en éénheid in Mauritanië en in de rest van de wereld.

Op donderdag 20 februari 2014 presenteert Soldier Hems Band in samenwerking met Globe Aroma in KultuurKaffee de single van zijn eerste album “Peace in the World” waarvan de release voorzien is in het najaar 2014.

Met guest performance van Jupiter Diop (SEN) + DJ Lass + DynamicDJ Paul ACK Ft. FADATIC

 

 

 

 

Line up:

20:00 : Dj set 1 - DJ LASS Ft. DYNAMIC

21:00 : Live set - SOLDIER HEMS BAND Ft. JUPITER DIOP

22:00 : Dj set - DJ Paul ACK Ft. FADATIC

 

 Volg dit event op Facebook.

 

Tags : KK World

Terug