Terug

Kalender

La Semaine du Son: Radiokunst Keith Rowe (UK) en Jacques Foschia (BE)

Muziek Beeldende kunsten / Expo

expo Week van de Klank n.a.v. 100 jaar radio

Van Monday 24 2014 tot Thursday 27 February 2014
Doors: 18:00
Prijs: Gratis!
Locatie: KK Gallery' Plan

 

Vernissage: maandag 24 februari om 18u00 met live performances door Keith Rowe en Jacques Foschia

Keith Rowe is een experimentele vrije improvisatiemuzikant en wordt wereldwijd beschouwd als een invloedrijke figuur binnen het genre. Hij experimenteert bij zijn gitaarspel ondermeer met klankmanipulatie door middel van elektronica en radio. Naast muzikant is hij tevens actief als beeldend kunstenaar. Ook hier komt zijn fascinatie voor de radio tot uiting. De installatie die hij toont in de KK Gallery’ bestaat uit een naar ready mades verwijzende opstelling van 50 radio’s en 50 hondjes dewelke hij tijdens de openingsavond live zal voorzien van deskundige klankmanipulatie.

Jacques Foschia is naast zijn werk als improvisator (hij is o. a. lid van het London Improvisers Orchestra) tevens actief binnen het medium radiokunst. Gewapend met een mengpaneel en andere elektronica “bespeelt” hij de door hem opgezochte frequenties op twee stokoude radio’s. Ook fysieke ingrepen zoals het kantelen van de toestellen of het bewegen van de handen boven de ontvanger dragen bij tot de productie van een unieke soundscape. Na de live performance is de opstelling verder te bezichtigen als installatie.

 

Meer info: lasemaineduson.be

De week van de klank:

De Week van de Klank vindt dit jaar plaats van 24 februari tot 2 maart 2014. Een week lang vol evenementen rond klank en geluid met geluidskunstenaars, onderzoekers en gehoorspecialisten. Lezingen, concerten, filmvoorstellingen, uitzendingen,… vinden plaats over een tiental locaties in Brussel verspreid.
De aanpak is transversaal: een open, informatieve en didactische reflectie inzake creatie (klankcreaties en composities, radio, cinema, video-installaties…), inzake verspreiding en uitzending (kwaliteit, diffusiemiddelen, -vormen en -dragers …), inzake leefmilieu (architectuur, akoestiek van ruimtes en geluidsstoornissen…), inzake gezondheid (geluidshoogte, gehoorgezondheid, subjectiviteit van geluid…).

Het doel is zoveel mogelijk mensen te sensibiliseren rond het thema, hen een betere kennis van geluid en klank bij te brengen, en alle actoren in de maatschappij ertoe aanzetten de geluidsomgeving waarin we leven, kritischer te bekijken.

 

 

 

Tags : Experiment Soundscapes Radio Improv

Terug