Terug

Kalender

LUISTERAVOND: Katharina Smets en Inne Eysermans: Detroit Detour

Tickets

Muziek Podium Literatuur en lezingen

BANG! curated by Saskia De Coster - Verbeeldend stadsfestival

Tuesday 27 October 2015
Doors: 19:00
Prijs: €5 /€7 (via reservatie)
Locatie: BOZAR - STUDIO Plan

Detroit, ooit dé stad van de Amerikaanse auto-industrie, nu een omweg die niemand wil nemen. Detroit is een spookstad geworden, berucht door brandstichting en misdaadcijfers. Maar er lijkt iets te veranderen. Er zijn mensen die koppig vasthouden aan de schoonheid van het kapotte en doelbewust kunst inzetten om Detroit te verbeteren. Katharina Smets dwaalt alleen rond. Op zoek naar hoe gewone Detroitenaren omgaan met de failliete stad. Soms heeft ze pech, want de dingen zijn niet altijd wat ze lijken. En soms ontdekt ze schoonheid op de meest onverwachte plekken.

 

Inne Eysermans en geluidskunstenaar Katharina Smets ontrafelen de stad Detroit met taal, stem, sound-cityscapes en een goed verteld verhaal.

Duur: +/- 80 min met pauze.

DEUREN: 19:00

START: 20:00

Reserveer vlug je plek via het online inschrijvingsformulier.

 

 

 

 

Over Ine:

Inne Eysermans is frontvrouw en songschrijfster van de band Amatorski, maar opereert ook solo en in duo met o.a. Saskia De Coster.

Over Katharina:

Katharina Smets is onafhankelijk radiomaakster en audio-artieste voor de nationale radio in België en Nederland. Ze doceert audiostorytelling aan de afdeling Woord van het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en begeleidde jonge radioreporters van de VRT nieuwsdienst. Daarnaast organiseert ze luisteravonden in België en Nederland i.s.m. onder andere Grenzeloos Geluid, In The Dark en het Vlaams-Nederlands huis deBuren.

 

SUPPORT: WINNAAR BEZET DE STAD CONTEST: A CITY THAT WE HEAR

 

Anne van de Star brengt een gloednieuw audiokunstwerk over Brussel.

http://www.annevandestar.com/

 

FREE FOR SUBBACULTCHA!MEMBERS  

 

 BANG! VERBEELDEND STADSFESTIVAL CURATED BY SASKIA DE COSTER

 

 

 

Dit event kadert binnen het verbeeldend stadsfestival BANG! Curated by Saskia De Coster. Wegens bouwwerken kiest KultuurKaffee voor een nomadisch bestaan in Brussel en stelt het samen met een gastcurator twee keer per jaar op verschillende plaatsen een multidisciplinair programma samen. Najaar 2015 ontvangt auteur Saskia De Coster haar festivalgasten in Bozar.

 

Een initiatief van KultuurKaffee i.s.m. Andermansland

 

 


  

Terug