Terug

Kalender

Maïa Vidal (US)

Tickets

Muziek

support << Samowar

Wednesday 09 October 2013
Doors: 20:00
Prijs: vvk. € 5/8 (excl. reservatiekosten) adk €7/11
Locatie: KultuurKaffee Plan

Folkpopmeisje met lef!

Je zou het haar op eerste zicht niet aangeven maar Maïa Vidal startte haar muzikale carrière als frontvrouw van een all-girls punrockband. Intussen is deze Amerikaanse kosmopoliet met Frans-Spaanse en Duits-Japanse ouders uitgegroeid tot een betoverende nimf met dito muziek. Haar warme songs blaken van de vermoorde onschuld. Een voorzichtige knipoog naar de freakfolk die we onder meer kennen van Hanne Hukkelberg en CocoRosie incluis.

Verandering en contrast vormen de thematiek van het bezwerende “Spaces ☆”, haar tweede worp intussen. Een unieke mix van broeierige popfolk, die hier en daar wat psychedelisch klinkt, maar doorgaans helder blijft en steeds intrigeren… De artieste speelt zelf piano, viool, xylofoon, klarinet, theremin, trompet en beroept zich zelfs op speelgoed om haar sprookjesachtige droomwereld op te roepen. Ook zo benieuwd?

Support << Samowar

Samowar - aka Leen Diependaele - schopte het onlangs als volslagen underdog tot op de tweede finale bij Frappant. De fragiele liedjes van de vi.be pagina zijn live inmiddels gemuteerd tot spannende loopstation experimenten vanop de strijkplank. Toch blijft ook dit nog bloedmooi, donker en een klein beetje gevaarlijk. ' Arne Van Petegem (Styrofoam)

Timetable:

Doors: 20:00

Samowar: 21:00

Maïa Vidal: 22:00

Tags : Intiem Sfeervol Dromerig Onheilspellend

Terug