Terug

Kalender

Meet the Writer! Jonathan Franzen @ Bozar

Tickets

Literatuur en lezingen

BANG! curated by Saskia De Coster - Verbeeldend Stadsfestival @ Bozar

Sunday 18 October 2015
Doors: 20:00
Prijs: € 13 -11 (Bozar Friends) | exclusief VUB-studententarief € 8 ( fysieke verkoop via KultuurKaffee)
Locatie: BOZAR - HENRY LE BŒUFZAAL Plan

De wereldberoemde Amerikaanse schrijver Jonathan Franzen komt voor het eerst in jaren naar België. Aanleiding is de publicatie van zijn langverwachte roman Zuiverheid (Purity), die op 1 september in het Engels en het Nederlands verschijnt.

Na het wereldwijde succes van De Correcties en Vrijheid is Purity een nieuwe stap in zijn nu al klassieke oeuvre. De roman vertelt het verhaal van Pip – Purity - Tyler, die niet weet wie ze is en op zoek gaat naar haar ware identiteit. Het leidt haar via Californische anarchisten en Oost-Duitse vredesactivisten naar een schimmige organisatie in Zuid-Amerika, die alle geheimen van de wereld in kaart brengt. Incluis die van haar. Een groots verhaal over jeugdig idealisme, loyaliteit en moord.

 

Saskia De Coster opent de avond met een hommage aan haar Amerikaanse collega. Daarna wordt Franzen geïnterviewd door schrijfster en VRT-journaliste Annelies Beck.Tot slot zal hij zijn laatste boek signeren.

De ontmoeting met Franzen vormt het hoogtepunt van BANG! curated by Saskia De Coster: verbeeldend stadsfestival.

 

Gesproken taal: Engels 

 

Coproducent: 

In samenwerking met WPG, Prometheus, Andermansland.

              

Opgelet! Exclusief voor VUB-studenten zijn tickets aan 8 euro verkrijgbaar via fysieke verkoop bij het onthaal van Infopunt Studenten VUB, campus Etterbeek.

 

 

BANG! VERBEELDEND STADSFESTIVAL CURATED BY SASKIA DE COSTER

 


Dit event kadert binnen het verbeeldend stadsfestival BANG! Curated by Saskia De Coster. Wegens bouwwerken kiest KultuurKaffee voor een nomadisch bestaan in Brussel en stelt het samen met een gastcurator twee keer per jaar op verschillende plaatsen een multidisciplinair programma samen. Najaar 2015 ontvangt auteur Saskia De Coster haar festivalgasten in Bozar.

 

Een initiatief van KultuurKaffee i.s.m. Andermansland

 

 

Terug