Terug

Kalender

Milla Brune (BE) (trio)

Tickets

Muziek

+ Little Dots (BE) (trio)

Thursday 13 March 2014
Doors: 19:30
Prijs: vvk. €4/7 (excl. reservatiekost) adk €6/10
Locatie: Klein Mercelis Theater Plan

De Brusselse Milla Brune slaagde er dankzij uiteenlopende ervaringen en samenwerkingen in om haar eigen muzikale wereld te creëren. Met Zap Mama trad ze jarenlang op in alle uithoeken van de wereld. In 2006 verzorgde ze het zanggedeelte van de Europese tournee van de Amerikaanse rapper Guru en diens Jazzmataz-project en een jaar later begeleidde ze de Belgische rapper Baloji als leadzangeres tijdens zijn tournee door Europa, Canada en Brazilië.

In 2009 bracht ze zo een eerste solo-EP uit, boordevol Nu-Soul invloeden: ‘There’s love’. Op haar nieuwe EP ‘The other woman’ experimenteert ze met minimalistische, akoestische muziek. De kracht, gevoeligheid en breekbaarheid van haar stem geven de composities een extra dimensie.

Of je het nu pop, soul, urban of jazz noemt, haar werk is een weerspiegeling van oprechte emoties.

Line up:

Milla Brune (zang)

Alexandre Arakis (gitaar)

Colin De Bruyne (batterie)

Support: Little Dots (be) <trio>

 © Tina Herbots

Little Dots ontstond toen gitarist Pablo Casella en saxofonist Tom Callens na het horen van van haar engelachtige stem, besloten om voor Sophia Ammann nummers te schrijven. Gaandeweg groeide deze eerste aanzet een uitwisseling tussen drie mensen met een gedeelde liefde voor eerlijke akoestische songs. Luister en hoor een subtiele mélange van Feist, The Beatles en Portishead.

2014 belooft een veelbetekenend jaar te worden voor de groep. Niet alleen zijn ze op dit eigenste moment Artist in Residence in AB, hun debuutplaat, opgenomen door Frederik Segers (Members of Marvelas, Stadt, Sioen) relaesen ze later dit voorjaar. 

  Little Dots. Bescheidener kan een groepsnaam nauwelijks klinken. Maar bescheidenheid siert. En een zin zonder full stop is nu eenmaal geen zin. De muziek van Little Dots komt ook zachtjes binnen. Maar wél met een bedwelmend effect’.

- Kurt Overbergh, Artistiek Directeur AB. 

Line up:

Sophia Ammann: vocals

Pablo Casella: gitaar, backings & extras

Tom Callens: saxofoon 

Timetable  
Doors

 

19:30

 

Little Dots

 

20:30

 

Milla Brune

 

21:45

 

In samenwerking met  cultXL .

Met de steun van Maïte Morren, Schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden, het college van Burgemeester en Schepenen van Elsene.

 

Tags : Intiem Dromerig Jazz

Terug