Terug

Kalender

Mu/Mo #1: Searching For Sugar Man (2012)

Muziek Film en video

by Malik Bendjellou

Monday 24 March 2014
Doors: 21:00
Prijs: Gratis
Locatie: KultuurKaffee Plan

Documentaire uit 2012 van Malik Bendjelloul over de zoektocht van twee Zuid-Afrikaanse fans naar hun muzikaal idool, de vergeten Amerikaanse folkzanger Sixto Rodriguez. De film werd overladen met prijzen, waaronder een Bafta Award en een Oscar voor Beste Documentaire.

In het begin van de jaren '70 was Sixto Rodriguez (°1942) actief als folkzanger in Detroit.

Hij maakte twee platen die goed werden onthaald, maar nauwelijks verkochten. Zijn muzikale carrière strandde al snel en hij leefde een armoedig bestaan als arbeider. Wat hij niet wist, was dat zijn muziek in Zuid-Afrika een tweede leven begon te leiden. Hij werd er een soort popicoon en muzikale inspiratiebron.

In de jaren '90 ging in Zuid-Afrika het gerucht dat Sixto zelfmoord had gepleegd. Twee fans, Stephen 'Sugar' Segerman en Craig Bartholomew Strydom, besloten uit te zoeken wat er werkelijk aan de hand was met hun muzikale voorbeeld. De documentaire volgt hun queeste, een zoektocht die hen en hun held veel meer opleverde dan ze ooit hadden verwacht...

Duur : 86 minuten

Org. KultuurKaffee ism. 

Op Mu/Mo-avonden kan je vanaf 21u in KultuurKaffee geheel gratis terecht voor een fijne muziekdocumentaire. Daarbij gaan we geen enkel genre of topic uit de (recente) muziekgeschiedenis uit de weg. Een caleidoscopische blik op de wonderlijke combinatie van muziek en film.

 

Tags : Soul Mu/Mo (Music + Movie)

Terug