Terug

Kalender

Mu/Mo #3: 24 Hour Party People (2002)

Muziek Film en video

by Michael Winterbottom

Monday 28 April 2014
Doors: 21:00
Prijs: Gratis
Locatie: KultuurKaffee Plan

1976. Tony Wilson (Steve Coogan) is aanwezig bij een optreden van de Sex Pistols in Manchester. Omdat hij zo onder de indruk is van het bijzondere moment, begint hij samen met zijn vrienden een platenmaatschappij: Factory Records. Hiermee zou hij de grondlegger worden van een aantal succesvolle pop-bands uit Manchester zoals Joy Division, The Happy Mondays en New Order.

'24 Hour Party People' draait om muziek, seks, drugs, larger-than-life karakters en de geboorte van een van de grootste danceclubs van de wereld, The Hacienda. De film volgt het verloop van muziek en dans in Manchester van de zeventiger jaren tot begin jaren negentig. Hoofdrolspeler Steve Coogan is bekend van de BBC-komedieseries 'I am Alan Partridge' en 'Coogan's Run'. Regisseur Michael Winterbottom maakte in 1999 het alom gewaardeerde 'Wonderland'.

Geestige en ironische, maar liefdevolle film over de opkomst en ondergang van de Hacienda.

Duur: 117 min

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Op Mu/Mo-avonden kan je vanaf 21u in KultuurKaffee geheel gratis terecht voor een fijne muziekdocumentaire. Daarbij gaan we geen enkel genre of topic uit de (recente) muziekgeschiedenis uit de weg. Een caleidoscopische blik op de wonderlijke combinatie van muziek en film.

Org. KultuurKaffee ism. 

 

Tags : Mu/Mo (Music + Movie)

Terug