Terug

Kalender

Mu/Mo #4 The Sound of Belgium (2012) + Afterparty w/ Jozef Devillé (director)

Muziek Film en video

Wednesday 30 April 2014
Doors: 21:00
Prijs: € 5 avondkassa
Locatie: KultuurKaffee Plan

Velen herinneren zich de New Beat, een surreëel elektronisch muziekgenre van eigen bodem dat in de jaren '80 wereldwijd succes kende. Maar dit genre, dat plots alle dansvloeren veroverde, kwam niet uit het niets. De eclectische mengvorm die New Beat eigenlijk was, had al veel eerder zijn oorsprong.

'The Sound of Belgium' onderzoekt hoe een klein land in het hart van Europa een uniek geluid ontwikkelde en zichzelf zo op de wereldkaart plaatste. Tegelijk vertelt de documentaire een alternatieve geschiedenis van ons land. Aan de hand van archiefbeelden, clips, hits en interviews schetst de film een muzikaal beeld van België, van de vooroorlogse kermissen, over de dansnamiddagen met Decap-orgel in de jaren '40, tot de grote discotheken in de jaren '80.

Timetable:

22:00 screening film

23:30 afterparty with Jozef Devillé 

+ BTS

 

In samenwerking met  

 Volg dit event ook via Facebook.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Op Mu/Mo-avonden kan je in KultuurKaffee terecht voor een fijne muziekdocumentaire. Daarbij gaan we geen enkel genre of topic uit de (recente) muziekgeschiedenis uit de weg. Een caleidoscopische blik op de wonderlijke combinatie van muziek en film.

Tags : Feest Beats Film Mu/Mo (Music + Movie)

Terug