Terug

Kalender

Opening HGO!XTRA 2015

LEZING OVER EXPERIMENTELE EN NUMERIEKE FILM: Christophe De Jaeger (BOZAR)

Thursday 23 April 2015
Doors: 19:00
Prijs: GRATIS
Locatie: CINEMATEK Plan

Voor de openingsavond van Het Grote Ongeduld! XTRA 2015 nodigt KultuurKaffee Christophe De Jaeger uit als gastpreker in CINEMATEK. 

De Jaeger is naast programmator fotografie bij BOZAR ook onafhankelijk curator. Hij werkt eveneens aan een doctoraat over computerkunst in Londen.

Elk jaar presenteert KultuurKaffee een selectie van de Belgische eindwerken experimentele kortfilm & multimedia. Dit jaar gaan we extra muros. CINEMATEK stelt zijn foyer graag te onzer beschikking voor HGO!XTRA 2015

 

©Mathijs Poppe

Het Grote Ongeduld!XTRA presenteert een selectie afstudeerprojecten van studenten uit verschillende Belgische kunsthogescholen die zich toeleggen op experimentele kortfilm en multimedia. Films waarin de zoektocht naar de vorm een centrale rol speelt en films waarin het verhaal ontbreekt of sterk ondergeschikt is aan het visuele aftasten van de mogelijkheden en de grenzen van het medium zelf vormen de focus van deze tentoonstelling.

De geselecteerde films zijn van 23.04 tot 31.05 gratis te bezichtigen in de foyer van CINEMATEK tijdens de reguliere openingsuren.

 

 

 

 

Tags : Experiment Film Expo Lezing

Terug