Terug

Kalender

PASSIEVRUCHT: Kamyon (Michael de Cock/KVS) + GRATIS kampvuur & jam

Podium

Kamyon levert pakkende vracht

Van Wednesday 22 2017 tot Friday 24 March 2017
Doors: 19:00
Prijs: € 17
Locatie: CAMPUS VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL Plan

KultuurKaffee presents: PASSIEVRUCHT, laaggeprijsde cultuurbelevenissen

Op doortocht doorheen het Brusselse culturele veld planten wij met passie cultuurzaadjes in elk van jullie waar deze kiemen bestuift zullen worden en hopelijk uitgroeien tot een ware passievrucht.

 

De zoektocht naar een beter leven. Een klein meisje vertelt hoe ze in een vrachtwagen met haar moeder door Europa reist.

Het opmerkelijk kijkspel Kamyon, geschreven door Michael de Cock, theatermaker en artistiek leider van KVS, strijkt van 22 tot 24 maart op de VUB-campus neer.

 

“Een fictief, geabstraheerd verhaal over een harde realiteit: Kamyon brengt een persoonlijk relaas en geeft daarmee aan de stroom onheilsberichten over vluchtelingen een herkenbare stem. Met lichtbeelden en projecties roept Kamyon het benauwende vrachtwagengevoel treffend op.”

De Standaard


Ongewone wereldreis

Met de laadruimte van een vrachtwagen 'omgebouwd' als scène vertaalt de voorstelling van Kamyon het leven van vele vluchtelingen.

De voorstelling toerde al door heel Europa en sluit zijn rondreis af op de VUB-campus. Naast een hele reeks schoolvoorstellingen, staan er ook nog twee laatste publieke voorstellingen gepland op 22 en 24 maart*.

 

Gesproken taal: Nederlands

Duur: 55min

Tickets & info: http://bit.ly/KAMYONKVS

(* Opgelet! Laatste tickets in omloop!)
TEKST & REGIEMichael De Cock MET Jessica Fanhan (FR), Deniz Polatoglu (EN/NL/TU), ALICE SPISA (IT), VIKTÓRIA MAKRA (HO) CONCEPT & CREATIEMichael De Cock, Rudi Genbrugge, Mesut Arslan, Deniz Polatoglu DRAMATURGIE Kristin Rogghe MUZIEKRudi Genbrugge SCENOGRAFIEStef Depover KOSTUUMMyriam Van Gucht ANIMATIEFILMDeniz Polatoglu Schilderij Luca Kortekaas PRODUCTIE KVS COPRODUCTIEt,Arsenaal Mechelen, Platform 0090, Les Francophonies En Limousin, Ex-Ponto Festival Ljubljana

 

GRATIS Open jamsessie

Woensdagavond 22 maart kan je je tijdens een gezellige jamsessie, met Rudi Genbrugge, muzikant in de voorstelling Kamyon, komen opwarmen bij een kampvuur op de VUB-site.

Eigen instrumenten, zangtalenten en jammers welgekomen!

 

In samenwerking met  KultuurKaffee, Cultuurcentrum Brussel, Bewogen, GC Op-Weule, GC de Maalbeek en buurthuis Chambèry.

Luca Kortekaas nam de beschildering van het voertuig voor haar rekening.

VUB, Pleinlaan 2 - 1050 Elsene

Video


Terug