Terug

Kalender

Paul Dethier (13/7/1959): overzichts- tentoonstelling

Beeldende kunsten / Expo Literatuur en lezingen

VERNISSAGE: do 28/11 - 19u

Van Monday 02 December 2013 tot Thursday 23 January 2014
Prijs: Gratis
Locatie: KK Gallery' Plan

De artistieke productie van Paul Dethier laat hem toe om met anderen in contact te treden. Door het tentoonstellen van zijn werk komt hij in het midden van de maatschappij te staan, waardoor hij een positie en een identiteit verwerft.

De creatie van zijn kunstwerken vinden hun oorsprong in de intimiteit van zijn verbeelding. Hierdoor zijn ze uitermate origineel en niet gebonden aan een stroming of traditie. Hij gebruikt zijn beeldtaal om te communiceren in zijn eigen wereld en met de toeschouwer.

Paul beschikt over een sterke drang om zich beeldend uit te drukken, zoals schilderen en tekenen… , omdat woorden er niet altijd zijn. Onderwerpen die hij niet kan of wil verwoorden, verwerkt hij in zijn werk.

De impulsiviteit van zijn werk vertaalt zich in een ongewoon kleurenpalet en vormen die soms worden begrensd door strakke lijnen. Op die manier slaagt hij erin zijn werk af te ronden en leesbaar te maken.

Donderdag 28/11/2013 vernissage met gelegenheidstoespraken door Yves Desmedt (hoofdredacteur De Morgen) Luc Devuyst (erevoorzitter deMens.nu), prof. dr. Willem Elias (VUB) en Kurt Van Baekel (Ons Tehuis Brabant).

Deze expo kadert in de huldiging van em. prof. dr. Hubert Dethier, die georganiseerd wordt naar aanleiding van zijn 80ste verjaardag.

Openingsuren:

maandag 2 december t.e.m. donderdag 23 januari

maandag t.e.m. donderdag van 10:00 - 12:00  en van 13:00 tot 18:00

(Gesloten van maandag 23 december t.e.m. donderdag 2 januari)

Organisatie: deMens.nu in samenwerking met KultuurKaffee, UPV, Ons Tehuis Brabant en Vrije Universiteit BrusselTags : Tentoonstelling

Terug