Terug

Kalender

Penser Fou (Kamprads Executie) + Approximatie 1/ Compositie voor 8 personal computers

Muziek Podium

DIRK HENDRIKX, MICHA VOLDERS + KRIS DANE / WIM REYGAERT

Thursday 10 March 2016
Doors: 19:00
Prijs: €5
Locatie: BAI_ THE_BRUSSELS_ART_INSTITUTE Plan

Penser Fou

(Kamprads Executie)

DIRK HENDRIKX; props en interviews 

+ Micha Volders en Kris Dane

PERFORMANCE

 

Ik beweeg hem,

en draagt het geluid en ritme met me mee,

twee lichamen die zich verbinden tot één.

 

Met Penser Fou werkt performancekunstenaar Dirk Hendrikx met Micha Volders (Vermin Twins, Chrome Brulée) en Kris Dane rond sleuren, staan, duwen, bewegen en beleven. Geluiden worden live gecomponeerd: rug tegen rug.

Deze performance is het vierde luik van een verder te realiseren totaalproject. Eerder al filmde Hendrikx zijn werk in Bozar, Botanique en op zijn eigen KunstenFestivalDesAards. Elk werk staat op zichzelf, maar haakt tegelijkertijd in op de voorbereiding van één toekomstige filmprojectie.

Hendrikx vertelt verhalen met zijn lichaam. De taal en techniek van de ‘mime corporel’ is helemaal de zijne. Naast zijn werk als performer (o.a in Drift) is hij ook beeldend kunstenaar (fotografie,sculptuur,videokunst,…). In zijn werk zoekt Hendrikx steeds naar de primitieve puurheid die in onze samenleving verloren is geraakt.

  

Approximatie 1/

Compositie voor 8 personal computers - Wim Reygaert

 

De soundtrack van het dagelijkse leven.

Mogen we aan u voorstellen: 8 computers, 8 muzikanten, het internet, 2 printers en 2 ventilatoren. Ofte: het orkest van Wim Reygaert.

Geïnspireerd door een foto van een cybercafé, ging Reygaert aan de slag met oude en nieuwe muziektechnieken en creëerde hij een geheel eigen muziekschriftuur.

 

 

Net als bij een klassieke orkestratie (blazers, strijkers, slagwerkers,…) bestaat zijn computerensemble uit verschillende secties. Elke muzikant heeft in zijn compositie een eigen partituur die volgens een vooraf bepaald tijdschema afgewerkt wordt. De compositie bestaat niet uit notenbalken maar vertrekt vanuit webadressen, URL’s en andere commando’s.

Alle gevonden geluiden manipuleert Reygaert en stelt hij opnieuw samen tot een nieuw geheel. Een uniek muziekstuk als continue stroom zonder ritme, melodie of harmonie.

Belgische regisseur / muzikant Wim Reygaert verdeelt zijn tijd tussen het maken van films, muziekvideo’s, commercials en het Belgische noiserocktrio Drums Are For Parades

DOORS: 19:00

START: 20:00

 

@ BAI_

NO COMFORTS – NO ZONES

 

Omwille van bouwwerken kiest KultuurKaffee voor een nomadische werking in de stad Brussel. In afwachting van de voltooiing van onze nieuwe vertrekken, vragen we twee keer per jaar aan een gastcurator om onder de noemer BANG! een eigenzinnig multidisciplinair festivalprogramma samen te stellen. Dit voorjaar trekt zanger/gitarist Johannes Verschaeve zijn festivalgasten uit de eigen comfortzone en nodigt hen uit in The Brussels Art Institute van Jan De Cock (BAI_) voor een verrassende zes weken.

Terug