Terug

Kalender

PUNKS w/ BRAINS: JEROEN DE PESSEMIER | STIJN MEURIS | JOOST VANDECASTEELE | JEF VERBEECK

Tickets

Punk is not a fashion, it’s a way of life

Tuesday 01 March 2016
Doors: 20:00
Prijs: €5 - reserveren aanbevolen
Locatie: BAI_ THE_BRUSSELS_ART_INSTITUTE Plan

'The wide-spread basic understanding/definition of “punk” includes a basic wanting to be different, is who is different'

(Urban Dictionary)

 

En dan nu het woord aan vier van 'hen'. Muzikanten Jeroen De Pessemier, Stijn Meuris, Jef Verbeeck en schrijver/ komiek Joost Vandecasteele kleuren in het dagelijkse leven wel eens vaker ‘buiten de lijnen’. Tijdens deze talks nodigt curator Johannes Verschaeve hen andermaal uit om out of the box te denken. Elke spreker stapt uit zijn eigen comfortzone en tackelt een maatschappelijk / wetenschappelijk topic naar keuze. Een onontgonnen kijk in het hoofd van deze punks.

 

Over de sprekers:

 

 

Jeroen 'Papillon' De Pessemier

Frontman/ producer/ … bij o.a. The Subs en Friends in Paris. “Eén van de meest gereputeerde chaoten uit de Belgische dance”, polyglot met fysicadiploma op zak.

Topic: de verschillende vibes van Parjis, London en Berlijn. Over de culturele verschillen, architectuur - mentaliteit - muziek …

 

 

Stijn Meuris

Belgisch muzikant, regisseur en journalist. Werd bekend als zanger van de groep Noordkaap en vervolgde zijn weg met Monza en Meuris. Amateur-astronoom, klimaatwarrior en begenadigd verteller.

Topic: tba

 

 

Joost Vandecasteele 

Schrijver, stand-upcomedian, theatermaker en columnist in onder andere Focus Knack. Opgevoed diep in de jungle van Zuid-West Vlaanderen. ‘(M)et megafoon geboren, en zonder uitknop’ (Humo) Ademt rebellie.

Topic: verwarring als verzet.

 

 

 

Jef Verbeeck

Gitarist en stichtend lid van noiserockquartet Raketkanon. Heeft daarnaast een vaste job als architect en speelde voorheen bij verschillende metalbands.

Topic: het belang van stijlvolle en klare argumentaties van wetenschappelijk ideeën.

 

@ BAI_

NO COMFORTS – NO ZONES

 

Omwille van bouwwerken kiest KultuurKaffee voor een nomadische werking in de stad Brussel. In afwachting van de voltooiing van onze nieuwe vertrekken, vragen we twee keer per jaar aan een gastcurator om onder de noemer BANG! een eigenzinnig multidisciplinair festivalprogramma samen te stellen. Dit voorjaar trekt zanger/gitarist Johannes Verschaeve zijn festivalgasten (tezamen met zichzelf) uit de eigen comfortzone en nodigt hen uit in The Brussels Art Institute van Jan De Cock (BAI_) voor een verrassende zes weken.

 

 

 

 

Terug