Terug

Kalender

RAAK! zes slagvaardige auteurs vechten het uit in een boksring

Tickets

Podium Literatuur en lezingen

met Frederik Willem Daem, Bregje Hofstede, Gaea Schoeters, Roderik Six, Lara Taveirne & Jeroen Theunissen + Battle of the Magazines

Thursday 15 October 2015
Doors: 19:00
Prijs: €5 /€7 (via reservatie)
Locatie: BOZAR - Rotonde Bertouille Plan

Er ‘boenk’ op. De boksmatch van dit jaar wordt niet met vlugge vuisten en een paar bokshandschoenen uitgevochten, wél met rake woorden en snedige formuleringen.

Zes beloftevolle auteurs werden door festivalcurator/auteur Saskia De Coster uitgenodigd om tijdens een ongeziene woordenstrijd elkaar het vuur aan de schenen te leggen in een echte boksarena.

Tijdens drie rondes krijgen telkens twee auteurs een stelling voorgelegd, die ze in een gebalde 400 woorden met hand en vooral tand zullen verdedigen. Een scheidsrechter kijkt toe en katapulteert bijkomende vragen in de ring. Een van hen antwoordt, de andere repliceert.

Wie zal het hoogste woord voeren? Het publiek beslist!

Wil je het gevecht van de eeuw niet missen? Reserveer vlug je plek via het online inschrijvingsformulier.

 

TIMETABLE: 

Doors: 19:00

Start: 20:00

 

 DE DUELLISTEN:

 

Ronde 1: Roderik Six versus Bregje Hofstede

 

  ⇔ 

 

Thema: ‘Verbeelding’ versus ‘Efficiëntie’

Roderik Six: een schrijver ‘met stevig ingedaalde kloten’ (dixit Humo). Als auteur van de roman Vloed (Bronzen Uil, 2012), recensent bij Focus Knack en voormalig jurylid van de Gouden Boekenuil een van de zwaargewichten.

Vs.

Op haar 26ste al werd Bregje Hofstedes debuut De hemel boven Parijs (2014) voor de Libris Literatuurprijs en Gouden Boekenuil genomineerd. Naast haar schrijverschap staat ze studenten te woord als docent kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit. Zeker niet op haar mondje gevallen.

 

Ronde 2: Frederik Willem Daem versus Lara Taveirne

 

 ⇔ 

Thema: ‘Stad’ versus ‘Platteland’

Frederik Willem Daem heeft schoenmaat 42 en had op jonge leeftijd al verontrustend veel last van zijn knieën. Toch laat hij zich daardoor niet klein krijgen. Hij richtte samen met Jozefien Van Beek het tijdschrift Oogst op en in september 2015 debuteert hij met een verhalenbundel bij De Bezige Bij.

Vs.

Lara Taveirnes debuutroman De kinderen van Calais werd in 2014 genomineerd voor een Bronzen Uil. Als regisseur en auteur is haar werk vervuld van liefde maar ook tristesse en een ‘beauté cruelle’. Bovendien gelooft ze hardnekkig dat je ook op scheve hakken dansen kunt.

Ronde 3: Gaea Schoeters versus Jeroen Theunissen

 

 ⇔ 

Thema: ‘Massa’ versus ‘Elite’

Gaea Schoeters kwam, linkervuist eerst, ter wereld op de warmste dag in jaren, debuteerde met korte verhalen en schreef het reisboek Meisjes, Moslims & Motoren en de roman Diggers. Verwacht een uppercut aan vlijmscherpe woorden van deze auteur, journalist en scenarist.

Vs.

Jeroen Theunissen woont met zijn vriendin en hun zoontje in een bos in de Vlaamse Ardennen. Het literaire werk van Theunissen is een beetje tegendraads, maar vaak genoeg geprezen. De vijfde roman van deze onverschrokken penvoerder, Onschuld, verscheen in het najaar van 2014 en vertelt het verhaal van een oorlogsfotograaf die terugkomt uit Syrië.

 

Opwarmer: Battle of the Magazines

Charlie magazine, DW B of Boeken Magazine? Welk magazine gaat aan de haal met de titel: ‘Beste tijdschrift van de Lage Landen’?

 

PRESENTATIE: Margot Otten.

 

 Reserveer vlug je plek via het online inschrijvingsformulier.

 

 

 Coproductie: Passa Porta 

 

 

 

BANG! VERBEELDEND STADSFESTIVAL CURATED BY SASKIA DE COSTER

 

 

Dit event kadert binnen het verbeeldend stadsfestival BANG! Curated by Saskia De Coster. Wegens bouwwerken kiest KultuurKaffee voor een nomadisch bestaan in Brussel en stelt het samen met een gastcurator twee keer per jaar op verschillende plaatsen een multidisciplinair programma samen. Najaar 2015 ontvangt auteur Saskia De Coster haar festivalgasten in Bozar.

 

 

 

Terug