Terug

Kalender

STUFF. (be)

Tickets

Muziek

Dansen op vette Glitch Trip Hopbeats

Wednesday 05 March 2014
Doors: 20:00
Prijs: vvk. €4/7 (excl. reservatiekost) adk €6/10
Locatie: KultuurKaffee Plan

STUFF. staat voor vette beats, maffe improvisaties, buitenaardse grooves en snedige synths.

Onder leiding van drumtalent Lander Gyselinck ontsproot STUFF. uit de maandelijkse jamsessies in de Gentse club White Cat en wist deze band zich daar gaandeweg een geluid aan te meten waarbij de soulvolle grooves van Angie Stone, innovatieve kneepjes van beatcreators als Hudson Mohawke en statische beats van Flying Lotus nooit ver weg zijn.

Hun speelterrein: samples en loops die het kader vormen voor avontuurlijke jams waarbij experimentele hedendaagse hiphop, funk, jungle, IDM, elektronische muziek en jazz de ingrediënten van uitmaken. ‘Glitch Trip Hop’, met andere woorden, als omvattend noemer voor de grabbelton aan invloeden die STUFF. live brengt.

Belgian finest LeFtO nodigde ze al eerder uit om een live sessie te spelen op zijn Studio Brusselshow en plaatste hen op het podium van Dour naast Robert Glasper Experiment en Flying Lotus.

Tijdens hun recente doortocht op showcasefestival Glimps bewezen ze bovendien dat ze alles in huis hebben om zelfs de meest immobiele tweevoeters onder ons aan het dansen te krijgen.

Ordewoorden van de dag: dike -vette – beats!

Live sowieso een knaller. 

STUFF. is:

Lander Gyselinck- grooves

Joris Caluwaerts- keys/electronics

Dries Laheye- electric bass/electronics

Andrew Claes- EWI sax/ tenor sax

Mixmonster Menno – turntables

Line up:

20:00 Doors

21:00 STUFF.

22:00 DJ Jean Dread (soundquakes)

Tags : Feest Funk Beats Hiphop Dubstep Jazz Improv

Terug