Terug

Kalender

TIM DE KEERSMAECKER: PASSE - PARTOUT + AMÉLIE DERLON CORDINA : LES SUPPLIANTES

Film en video

BANG! FESTIVAL CURATED BY SACHLI GHOLAMALIZAD

Thursday 27 October 2016
Doors: 19:30
Prijs: Gratis!
Locatie: MUNTPUNT - AUDITORIUM DE WOLKEN (+5) Plan

Passe-Partout maakt deel uit van de documentairereeks Steenweg waarin vijf topregisseurs (o.a. Fien Troch, David Lambert en Eva Küpper) langs Vlaamse steenwegen onverwachte verhalen rapen.

Doctorandus / filmmaker Tim De Keersmaecker volgt er Samuel, een vrome 54-jarige Congolees zonder verblijfsvergunning. Hij is de chauffeur van een aftandse bestelwagen en rekruteert elke week een aantal mannen met wie hij reclamebladen aan huis brengt. Een andere job zit er voor hem niet in, de staat blijft na acht jaar verblijf in België beroep aantekenen tegen zijn regularisatie. Samuel voelt zich dan ook een onvrijwillige hoofdrolspeler in een kafkaiaans drama. 

 

Vooraf: Amélie Derlon Cordina : Les Suppliantes

Een groep Romavrouwen en kinderen loopt het steile mediterrane landschap op. Een timide en bereidwillig koning ontvangt hen bij de poorten van zijn stad. De vrouwen vragen bij hem asiel aan. Na een referendum wordt hun smeekbede aangehoord. Maar niet iedereen lijkt daar toch niet even tevreden mee…

Het scenario voor deze film baseerde Cordina losjes op de tragedie ‘De Smekelingen van Aeschylos.

 

Duur: 31’27

 

+ nabespreking met Tim De Keersmaecker en Amélie Derlon Cordina

 

Org. KultuurKaffee i.s.m. Muntpunt 

Met de steun van het HuisvandeMens Brussel

 

 

BANG! TRAVELLING ARTS FESTIVAL

CURATED BY SACHLI GHOLAMALIZAD - FERNWEH

6.10 - 10.11

 

Najaar 2016 plaats actrice / theatermaakster Sachli Gholamalizad, als curator van BANG!, het festival volledig in het teken van Fernweh. Fernweh is een Duits leenwoord dat een soort melancholisch gevoel omschrijft.

Tijdens BANG! zet Gholamalizad artiesten in de kijker die zoeken naar elders, iets anders, iets hogers, iets lagers, iets verders of… misschien ook wel iets dichters. Centraal staat “het verlangen". 

 

Video


Terug