Terug

Kalender

WEEK VAN DE KLANK

Muziek Podium

Van Monday 23 2012 tot Thursday 26 January 2012
Doors: 10:00
Prijs: gratis
Locatie: KultuurKaffee Plan

De Week van de Klank presenteert jaarlijks een aantal evenementen die betrekking hebben op klank. De bedoeling is het publiek een betere kennis van de klank bij te brengen. Op het programma staan o.a. conferenties, debatten, ontmoetingen en tentoonstellingen over heel verschillende domeinen die alle iets te maken hebben met het fenomeen klank en de perceptie ervan op het gebied van gezondheid, creatie, technologie, architectuur, akoestiek, milieu, opleiding, economie, sociologie en psychologie.

17u00 tot 18u00

PARCOURS MET GELUIDSMATEN

Dit meetparcours rond zintuiglijke ontdekkingen en stadsgeluiden wordt georganiseerd door Ellie D’Hondt, onderzoekster aan de VUB. Het parcours vindt plaats in het kader van het onderzoeksproject NoiseTube. Er wordt voor deze gelegenheid een wedstrijd georganiseerd, Wie ons metingen binnen brengt tussen 1 en 27 januari maakt kans om een smartphone te winnen (vertrek aan KultuurKaffee). Een tweede geluidmeetparcours wordt georganiseerd op donderdag 26 januari tussen 12u30 en 13u30 met vertrek aan het MIM. 

18u00 tot 19u00

OPENING VAN DRIE INSTALLATIES

  • NoiseTube van BrusSense Team van de Vakgroep VUB Computerwetenschappen (VUB)
  • Triple Deck van Kapotski
  • Af Ursin van Timo van Luijk

19u00 tot 19u30

PERFORMANCE VAN TIMO VAN LUIJK

20u00 tot 22u00

GRAND ORDINAIRE: Some dark waters Grand ordinaire is een project ontstaan uit de ontmoeting tussen dichter-performer Eric Therer en cineast Jacques Donjean (Luik). Productie Transcultures.

SUPERNOVA

Organic poetic live set

Het nieuwe duo Supernova stelt een performance voor rond organische poëzie, muziek, geluid en stem. Er worden fragmenten van verschillende dichters (Ira Cohen, Brion Gysin,...) in verweven. Productie Transcultures.

Tags : Experiment Expo Podium

Terug