Nieuws

Ben je student in Brussel en gebeten door de muziekmicrobe? Schrijf je in voor de Rockrace!

Strijd mee naar een ticket voor de finale in AB Club.

Gepubliceerd op 18 November 2013

De Rockrace staat gelijk aan hét podium voor de student in Brussel. De beste (studenten)bands van de stad strijden er om een finaleplaats in de AB Club en eeuwige roem. Jeukt het aan je plectrum of heb je een vocoder nodig om het enthousiasme in je stem te onderdrukken? Schrijf je dan voor 13 december 2013 in en strijd mee naar een ticket voor de finale.

Wat is die Rockrace precies?

Het zou doodzonde om als muzikant in een stad te studeren die bezaaid ligt met leuke concertzalen en live-café's, om dan enkel op je kot te zitten jammen. Muzikaal talent hoort immers op een podium te staan. Vier weken lang doet de Rockrace exact dat, en geeft ze een podium aan studenten in Rits Café en KultuurKaffee. De finale volgt in de AB Club. Maar daar houdt het niet op. Finalisten maken eveneens kans op een plaats in de line-up van Stoemp!, Brussel Brost en Bruksellive.

Laat je niet misleiden door de naam Rockrace, trouwens. Het maakt niet uit of je loos wil gaan met gameboys en beats, dan wel die operaballad eindelijk wil uitvoeren. Pop en rock mag in de ruimste zin van het woord opgevat worden. Met andere woorden; hiphop, dubstep, drum and bass, pop, alternatieve rock, elektronica, metal, dance, funk, soul, reggae,etc. krijgen een plaats.

Voorwaarden deelname

Om deel te kunnen nemen moet de muziekgroep/artiest: minstens 1 student uit Brussel (VUB, HUB, EhB, LUCA, ...) in de rangen tellen. 

Hoe inschrijven?

Online demo’s kunnen ingestuurd worden via beta.vi.be/rockrace tot 13 december. De selectie gebeurt op basis van 3 nummers waarvan max. 1 cover. Kans op een finaleplaats maak je enkel door deel te nemen, Zorg dat er min. 3 tracks op je vi.be-profiel staan en dat je profiel verder up-to-date en volledig is. Nog geen vi.be-profiel? Registreer je hier

Waar?

Voorrondes en halve finale in KultuurKaffee en Rits Café, de Finale in AB Club.  

Wanneer?

Voorrondes en halve finale in februari-maart

  • Voorronde 1: KultuurKaffee ( 3 optredens)
  • Voorronde 2: Rits Café( 3 optredens)
  • Voorronde 3: KultuurKaffee(3 optredens)
  • Voorronde 4: Rits Café ( 3 optredens)
  • Halve finale 1: Rits Café (3 optredens van finalisten uit KultuurKaffee) 
  • Halve finale 2: KultuurKaffee (3 optredens van finalisten uit Rits Café)

Finale op 29 april met 4 laureaten in AB Club

Alle sets duren 30 minuten

www.rockrace.be

Terug